Provjereno najfinija pizza na svijetu

| Travel |

Luculliana

Htjeli mi to priznati ili ne, pizzu svi volimo i svima nam nekada odgovara. Neki više vole tanju, neki deblju, sa više ili manje rajčice, sa šunkom ili bez, sa gljivama ili bez, ljutu, morsku, sa kulenom, sa rukolom, sa mozzarellom ili pak sa vrhnjem, jajem ili špekom. Kakva god bila nekad si damo oduška i neovisno koliko godina imali, šesnaest ili sedamdesetšest, u njoj uživamo kao da imamo šest.

Nije tajna da se najbolja pizza na svijetu radi u Italiji, domovini tjestenine, pizza i piadina. E pa otkriti ćemo vam tajnu gdje možete pojesti po nama definitivno naaaaaaajfiniju pizzu koju smo ikada probali, a probali smo ih zaista diljem svijeta. Be Bop, restoran do nedavno poznat samo pravim istinskim milanesima, nedavno je uvršten u sve moguće travel vodiče tako da ovo nažalost nije samo naša mala tajna, ali je definitivno savjet koji morate poslušati.

Ukoliko se ikada nađete u Milanu obavezno se uputite put Be Bopa. Pizza koju bi vam mi preporučili i koja nosi titulu naše najbolje pizze na svijetu je Luculliana. Kako joj samo ime govori glavni joj je sastojak luk, no nemojte misliti da je ona ljuta ili jaka, ona  je jednostavno savršena. Teško nam je opisati taj okus riječima, ali naša nepca znaju o čemu govorimo. Pizza u Italiji je općenito tanka, uvijek napravljena sa mozzarellom što je čini posebnom i daje joj epitet prave pizze. E pa takva je i Luculliana – tanka, sa malo rajčica sosa, puuuno mozzarelle, špekom i crvenim lukom koji joj daje poseban okus slatkoće. Posebni sastojak ove pizze koji se sami stavljate prema volji, a mi ga svakako preporučamo je maslinovo ulje sa peperoncinima koje joj daje određeni ljutkasti okus, a ne čini je masnom već slasnom.  

Osim pizze, restoran je idealan za sve dijabetičare, vegetarijance i vegane jer u meniju nudi posebna jela samo za njih. Tako možete uživati u gluten-free tjestenini ili pak pizzi koja je ovdje jednako odlična kao i obična. Za sve koji se namjeravaju uputiti u Milano, mala info: Be Bop se nalazi u blizini Naviglia, umjetničko-uličnog djela Milana, kod trga Porta Ticinese, u ulici Viale Col di Lana 4. U galeriji vam donosimo nekoliko fotografija koje smo uslikali samo za vas prije nego smo je smazali! Dobar tek!