Kako će se putovanja promijeniti u budućnosti?

| Travel |

Sudeći prema najnovijim istraživanjima u sljedeće četiri godine očekuju nas brojne promjene kada je riječ o putovanjima. Euromonitor International predstavio je zanimljiva predviđanja za putovanja do 2016. godine na Svjetskom sajmu turizma koji je održan u Londonu u studenom ove godine. Prema rezultatima provedenog istraživanja putnike očekuju veoma zanimljive promjene: 

1. Nigerija će biti najatraktivnija destinacija

Zbog jake filmske industrije koja je postala poznata kao “Nolivud”, Nigerija će biti sve posjećenija. Euromonitor predviđa visok porast broja posjetitelja u razdoblju od 2012. do 2015. godine.

2. Tingo.com biti će najpopularnija internet stranica  za rezervacije

Ova stranica koja se nalazi u vlasništvu Tripadvisor-a omugućuje vam rezerviranje najjeftinijeg smještaja 24 sata prije prijavljivanja na recepciji, ili vam vrati novčanu razliku.

3. Hoteli će se otvarati u šoping centrima

Budući da sve više ljudi putuje na Bliski istok zbog šopinga, u trgovačkim centrima sve češće se otvaraju hoteli. Tako je nedavno otvoren Al Faisaliah hotel sa 330 soba u Saudijskoj Arabiji i Address Dubai Mall sa 224 sobe u najvećem šoping centru na svijetu, Dubai Mallu.

5. Odmor koji nudi detoksikaciju od digitalnog svijeta

Sve veći broj svjetskog stanovništva postao je ovisan o prijenosnim uređajima poput smartphonea  i tableta. Euromonitor očekuje da će sve više hotela nuditi smještaj bez bilo kakvih tehnoloških uređaja i mogućnosti odlaska na internet.