5 najboljih vodenih parkova u Europi

| Travel |

Europski zabavni, pa tako i vodeni parkovi definitivno se ne mogu mjeriti s onim američkim. Ipak, kažu da treba iskorisiti ono što imamo, a u današnje vrijeme su i jeftinija opcija. Pronašli smo 5 vodenih parkova koji su samo jednim letom udaljeni od nas. Bez presijedanja...

Siam Park, Tenerifi, Španjolska
Ovaj tajlandski tematski nalazi se na prekrasnim Kanarskim otocima. Glavna atrakcija mu je Tower of Power, tobogan od 25 metara koji završava s cijevi koja prolazi kroz bazen s morskim psima. Bez brige, psine vam ne mogu ništa, ali sama činjenica da su tamo čini ovu vožnju puno uzbudljivijom. Od ostalih atrakcija izdvaja se Dragon, vertikalni slap, Vulcano te bazen s  valovima od skoro 3 metra i pješčanom plažom. Oni najhrabriji mogu čak i surfati!

Siam Park

Caribe Vodeni park, Port Aventura, Costa Dorada, Španjolska
Ako žudite za kristalnim morem i pješčanim plažama Kariba, najsličnije što možete naći u Europi je ovaj park na sjeveroistočnoj obali Španjolske. Tajfun vožnje El Tifona ili Mambo Limbo glavne su atrakcije, a ukoliko želite ostati duže na raspolaganju su vam četiri hotela u samom kompleksu.

Caribe vodeni park

Tropski otoci, Brandenburg, Njemačka
Samo 60km od Berlina, u srcu Bavarske smjestio se jedan od najvećih hangara na svijetu. Unutra skriva vodeni park koji može primiti 8,000 ljudi, a osim tobogana, ovdje možete uživati i u tropskim bazenima, plažama i kišnim šumama.

Tropski otoci

Alpamare, u blizini Zuricha, Švicarska
Tik do obale jezera Zurich, smjestio se najveći prekriveni vodeni park u Europi. Stoga ne čudi da ima umjetnu rijeku dugu skoro 90 metara, tobogane, a i nama najzanimljiviji bazen na otvorenom s podvodnom glazbom.

Alpamare

Aquariaz, francuske Alpe, Francuska
Aquariaz spada u jedan od najnovijih europskih vodenih parkova. je također njegova najviša. S obzirom da se smjestio u Alpama, zanimljivo je da je otvoren cijele godine, pa tako zahtjevnijim gostima nudi i after ski kupanja u grijanim bazenima. Ipak, luksuz morate platiti, pa tako jednodnevna karta za ovaj park košta vrtoglavih 200€.

Aquariaz