Peti Weekend Media Festival sadržajno nikad bogatiji

| Tech |

Weekend Media Festival 2012

Nekoliko dana uoči početka petog Weekend Media Festivala 2012 poznate su sve pojedinosti iznimno bogatog programa tog najvećeg regionalnog skupa komunikacijske industrije.

Novi formati, intrigantni govornici, uzbudljivi predavači i iskričavi panelisti, uz sve najbolje iz regionalne oglašivačke industrije i nikad bogatiji glazbeni program – sve će to moći doživjeti gosti Rovinja od 20. do 23. rujna u staroj Tvornici duhana Rovinj.

Weekend Media Festival ove je godine dodatno proširio raspon tema, pa će veliki interes sigurno izazvati panel rasprava pod nazivom „Regija 3.0“, na kojoj će svoja stajališta o ekonomskoj politici i reindustrijalizaciji suočiti prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Radimir Čačić i predsjednik Uprave T-Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić, koji je i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost. Je li reindustrijalizacija uopće moguća, nije li prilika za cijelu regiju u novoj digitalnoj ekonomiji ili ćemo sve više zaostajati? To su samo neka od pitanja na koja će pokušati odgovoriti Radimir Čačić i Ivica Mudrinić.

U novom formatu „Hard Talk“ snage će odmjeriti Aleksandar Tijanić i Goran Milić, dok će Emil Tedeschi s Tomom Ricom razgovarati otvorenije i direktnije nego ikada do sada. Novost je i „Dvoboj“ u kojem će se suprotstaviti ključni akteri hrvatske medijske scene te „Pogled preko plota“, panel koji će kroz brzu i dinamičnu raspravu dati pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u svim zemljama regije. Vodit će se rasprava i o pouzdanosti TV rejtinga, sponzorstvima u sportu te krizi u novinarstvu i PR industriji.

Festival i ove godine dovodi ugledne predavače iz regije i svijeta, a najviše se iščekuju predavanja dvojice mladih Amerikanaca. Gabriel Dance, interaktivni urednik britanskog lista Guardian u New Yorku, govorit će o stvaranju interaktivnih vijesti, dok će Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa, iznijeti svoju procjenu budućnost vijesti i demokracije. O profitabilnoj globalnoj industriji internetskih igrica govorit će Davor Hebel, partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije, koji je uvjeren da dio kolača mogu dobiti i regionalni igrači iz Jugoistočne Europe. Raspravljat će se i o inovacijama u medijima, novim i starim marketinškim konceptima, uvijek prisutnoj kriznoj komunikaciji, novim medijskim igračima i mnogim drugim temama.

BalCannes iznad svih očekivanja - prijavljeno 50 agencija i 100 radova iz Hrvatske i regije

Još jedna novost petog Weekenda je BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, organizirana u suradnji s Hrvatskim udruženjem agencija za tržišno komuniciranje (HURA). Na prvi BalCannes prijavilo se čak 50 agencija iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Na izložbi radova koja će biti otvorena od 20. rujna do zatvaranja festivala u posebnoj BalCannes dvorani na festivalu, bit će predstavljeno svih 100 prijavljenih radova marketinških agencija iz regije. Među njima će ugledni novinari iz Hrvatske i regije koji prate struku odabrati 25 najzanimljivijih koji će biti prezentirani posjetiteljima festivala 22. rujna od 16.45 sati u glavnoj dvorani Weekend u sklopu BalCannes programa.

BalCannesov godišnji izbor 25 najzanimljivijih projekata regije jedinstven je presjek regionalne marketinške produkcije i najbolje oglašivačke prakse prema odabiru uglednih novinara koji će moderirati Iva Biondić, a projekte će publici predstaviti njihovi autori, što je ujedno odlična prilika za oglašivače da u kratkom roku i na jednom mjestu dobiju uvid u najbolju oglašivačku praksu na tržištima jugoistočne Europe.

Weekend otvaraju PR-ovci – u Rovinju i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a

U sklopu Weekend Media festivala održat će se i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a, na kojoj će gost predavač biti glasnogovornik bivše grčke vlade George S. Petalotis.

Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, Weekend je poznat i kao mjesto najboljih koncerata i partija s kojima završava ljetna sezona u Rovinju. Ni ove godine neće razočarati, štoviše, program je bogatiji nego ikada. Otvaraju ga u četvrtak legendarni beogradski rokeri Partibrejkersi, a u petak su zvijezde večeri Pips, Chips&Videoclips. U subotu 22. rujna festival se zatvara dvostrukim glazbenim programom: najpopularniji svjetski humoristični kanal Comedy Central Extra dovodi Đuru i Bombaj Štampu, a Crna Gora predstavlja Ramba Amadeusa.

Na petom Weekend Media Festivalu očekuje se dolazak oko 4000 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana. I ove godine Weekend daje priliku najboljim studentima iz cijele regije da besplatno sudjeluju na Festivalu i iz prve ruke čuju najnovije trendove od domaćih stručnjaka i stranih predavača.