Najljepši božični izlozi u robnim kućama diljem svijeta

| Lifestyle |

Osim što blagdansko doba podrazumijeva borbu trgovaca oko svakog kupca tako se i modni svijet razmeće u uređenju izloga. Velike robne kuće diljem svijeta natječu se koja će imati ljepši, sjajniji, bogatiji izlog ili pak dizjanera koji ga je uredio ekskluzivno za njih. Koje robne kuće su na vrhu naše ljestvice, pročitajte u nastavku.

1. Harvey Nichols, London

Harvey Nichols, London
Harvey Nichols, London

Ogromni cvjetovi i vilinska svjetla centralni su dio trgovine u popularnom londonskom Knightsbridgeu. Živopisna i flourescentna zabava inpirirana je Orijentom, a modeli nose najnovije luksuzne komade iz jesenskih kolekcija.

2. Harrods, London

Harrods, London
Harrods, London

Najpoznatija londonska robna kuća ove godine doslovno je shvatila božičnu bajku i uzdigla je na viši nivo. Disneyeve princeze zvijezde su Harrodsovih izloga, a odjevene su u haljine Oscara de la Rente, Marchese, Versacea and Eliea Saaba. Tko je rekao da bajke ne mogu postati stvarnost?

O Disneyevim princezama već smo pisali ovdje, a video sa snimanja Harrodsovih princeza, pogledajte u nastavku.

Harrods Disney princeze

3. Selfridges, London

Selfridges, London
Selfridges, London

Selfridges je pak krenuo u potpuno drugom smjeru. Umjetnička sloboda dana je proslavljenom fotografu Bruceu Weberu koji ih je tematski nazvao “Not Your Usual Christmas” (Neuobičajen Božić). Stoga u njegovim izlozima možete očekivati eksplozivne naprave, Lego ljude, disko kugle, ponije, ali I tipične božične poklone.

4. Liberty London, London

Liberty London, London
Liberty London, London

Još jedna u nizu londonskih ljepotica ovog Božića pretvorila se u Liberty Express, deluxe vlak koji prevozi luksuznu prtljagu, elegantne dame i djecu koja s oduševljenjem otvaraju poklone ispod bora.

5. Printemps Paris, Pariz

Printemps, Pariz
Printemps, Pariz

Pariz i Christian Dior vole se javno. To dokazuje i jedanaest raskošno uređenih izloga koji slave pariške znamenitosti upotpunjene s bezvremenskim Dior kreacijama i dodacima.

6. Galeries Lafayette, Pariz

Galeries Lafayette, Pariz
Galeries Lafayette, Pariz

Sto godina luksuzne modne kuće Louis Vuitton bio je dovoljno dobar razlog da ih poznate Galeries Lafayette angažiraju u osmišljavanju njihovih blagdanskih izloga. Izlozi predstavljaju „Bal stoljeća“, a u njima glavnu ulogu osim poznate LV kolekcije putnih kovčega imaju animirane lutke i životinje odjevene u što drugo doli Louis Vuitton. Više o suradnji možete pročitati u našem prijašnjem članku ovdje.

7. Barney’s, New York City

Barney's, New York
Barney's, New York

Disneyev animirani film “Electric Holiday” poslužio je kao inspiracija za izloge na prestižnoj Madison Avenue. Minnie Mouse i Goofy ponosno se šeću Barneyevim izlozima u haute couture kreacijama najpoznatijih svjetskih dizajnera. Ako si to ne možete dočarati, pogledajte video u nastavku.

Electric Holiday

8. Bergdorf Goodman, New York City

Bergdorf Goodman, New York
Bergdorf Goodman, New York

Bergdorf ove godine slavi 111 godina postojanja, a izloge je posvetio najdražem glazbenom pravcu – jazzu. Ekscentrični dizajn u kombinaciji s luksuzom i tradicijom Goodmana prisutan je u svakom od izloga.

9. Bloomingdale’s, New York City

Bloomingdale's, New York
Bloomingdale's, New York

Cirque du Soleil u 3D verziji. Treba li dodati išta više?

10. Saks Fifth Avenue, New York City

Saks Fifth Avenue, New York
Saks Fifth Avenue, New York

Nama omiljena njujorška robna kuća stvorila je pravi Winter Wonderland. Osim što su izlozi prepuni snježnih pahuljica, svakih 8 minuta na pročelju zgrade pojavljuje se spektakularna LED projekcija koja oživljava ovaj snježni raj. Kako to izgleda uživo, pogledajte u videu. 

Saks Fifth Avenue blagdanski show