Blagdanski vijenci koje možete sami napraviti

| Lifestyle |

Prošlotjednim snježnim pahuljama zima je i službeno stigla u grad. Tko bi rekao da je već vrijeme za bjesomučnu kupovinu, papir za zamatanje, poklone, snjegoviće, lampice i ostala “sitna” veselja koja predblagdansko vrijeme podrazumijeva. Božičnim vijencem na vratima pokazujemo da su blagdanske pripreme u punom jeku pa vam danas donosimo 7 kreativnih ideja za izradu vijenca. Uživajte u rezbarenju!

1. Vijenac od tkanine

Vijenac od tkanine
Vijenac od tkanine

Minimalistički prostor zahtijeva decentno, a opet inovativno rješenje. Ovaj vijenac pravi je izbor za vas. Nabavite kolut od stiropora i omotajte ga tkaninom koja najviše paše vašem blagdanskom stanu ili kući. Nikako nemojte zaboraviti na mašnu na vrhu.

2. Krzneni vijenac

Krzneni vijenac
Krzneni vijenac

Osim što podsjeća na snijeg, bijelo krzno unosi dašak elegancije u vaš prostor. Osim što će prekrasno izgledati na ulazu u stan, ovaj vijenac možete smjestiti i na jedno od cnetralnih mjesta (recimo iznad kamina) u vašem domu gdje mu se možete diviti po cijele dane.

3. Vijenac od kalupa za kolače

Vijenac od kalupa
Vijenac od kalupa

Gotovo smo sigurni da vam ovako nešto ne bi nikada palo na pamet, ali kad malo bolje razmislite ovakav vijenac najviše odaje počast blagdanima . Blagdanske kolači iščekuju se cijele godine pa kada ste gotovi s pripremom istih, iskoristite kalupe i spojite ih tj. zalijepite u prikladan vijenac. Na vrh stavite mašnu i ultimativna kuhinjska dekoracija je spremna!

4. Vijenac od vinskih čepova

Vijenac od vinskih čepova
Vijenac od vinskih čepova

Osim što na ovaj način recikliramo, skupljanje čepova od vinskih boca za rezultat može imati možda najkreativniji vijenac od svih. Čepove jednostavno zalijepite nekim od super ljepila, dodajte mašnu (u boji po bvašem izboru) i voila!

5. Vijenac od kokica

Vijenac od kokica
Vijenac od kokica

Ne, nismo krivo napisali. Kokice mogu biti izvrsno rješenje za kreativan uradak. Bijele su, zanimljivog oblika i na hrpi izgledaju odlično. Za poseban efekt možete ih posprejati šljokicama ili nekim od sprejeva u boji. Naravno, ako vam ostane koja nakon prohladne, zimske filmske večeri.

6. Pastelni vijenac

Vijenac od kuglica
Vijenac od kuglica

Pretpostavljamo da nećet esve kuglice koje posjedujete staviti na ovogodišnji bor. Ako imate neku boju (ili više njih)koja nikako da dođe na red jer imate manjak kuglica, iskoristite je za vijenac. Sve što vam treba je metalna vješalica, ljepilo i sveprisutna vrpca.  

7. Vijenac od bilja

Vijenac od bilja
Vijenac od bilja

S obzirom da je centralni blagdanski ukras veliko božično drvce, šteta bi bilo ne iskoristiti i ostalo bilje za različite ukrase. Osim što izgledaju neobično, a lijepo ako upotrijebite pravo bilje, miris će vas pratiti tokom cijelih blagdana.