Utjecaj Downton Abbey: pomama za vintage odjećom!

| Fashion |

Downton Abbey 3
Downton Abbey 3

Jesu li sestre Crawley inspirirale nove generacije da polude za vintage odjećom? Čini nam se da je počela prava downtonomanija i iako za nekoga možda i ne postoji pravo opravdanje za opsesiju izazvanu izvanrednom britanskom serijom Downton Abbey, neki su u 21.stoljeću prigrlili upravo takav stil.

Kad je prošli tjedan online izašao trailer za treću sezonu serije, šokirao je zavrzlamom i dramom Mary i Matthewa, Gosp. Batesa i Anne, udovice grofice, ali i oduševio novom garderobom i stilom...

Popularnost serije najbolje pokazuje nevjerojatnih 16 nominacija druge sezone za Emmy, uključujući i onu za Najbolje kostime.  Istina je kako Lady Mary jednostavno blista u svojim raskošnim haljinama na kojima joj zavidimo, a od ove sezone od poznatih dizajnera tu su i čuveni Ralph Lauren i Ruffian tako da će kostimi biti još i bolji. Sigurni smo da mnogi ljubitelji kostimografije uživaju u svakoj epizodi ove serije i da je upravo to jedan od razloga njene velike popularnosti. Gledajući zanosnu Lady Mary jednostavno ne možemo da ne poželimo dodati malo tog engleskog Edwardian-stila i u naše ormare s garderobom.

Naravno, ne da iskopiramo u potpunosti autentične haljine koje su se tada nosile, već neke komade koji bi odavali vintage dojam. Nedavni članak u "The Guardianu" pozabavio se time koliko je ustvari serija Downton Abbey utjecala na povećanje prodaje vintage odjeće. Vlasnici butika s vintage odjećom izjavili su kako u zadnje vrijeme osjećaju rast u prodaji. Je li to utjecaj Downton Abbeya ili je jednostavno vintage popularniji nego ikad ne znamo, ali znamo da bi voljeli nabaciti neke od komada Lady Mary.

Treća sezona počinje s prikazivanjem tek 6. siječnja 2013., a do tada imamo još vremena nabaviti poneki komad vintage odjeće i biti u trendu... Pogledajte video.

Downton Abbey 3