Poslijednje fotografije Anne Piaggi

| Fashion |

Kada je W magazin počeo planirati specijalno izdanje posvećeno originalnim modnim ikonama povodom svoje 40. godišnjice izlaženja, tražio je pravu originalnu ikonu stila. Naravno pronašao ju je u najočitijoj modnoj ikoni koju bi mogli nazvati ne originalom već jednom, jedinom i neponovljivom, legendarnoj Anni Piaggi. Stoga je magazin poslao fotografa Tima Walkera u Milano kako bi fotografirao ekscentričnu Annu. To je bilo samo mjesec dana prije nego je ova velika modna individualka preminula u svojoj 81. godini.

Sada je magazin odlučio objaviti te fotografije, fotografije koje slave Annu Piaggi u njenom punom sjaju. Ove fotografije definitivni su podsjetnik na Annin šareni, veseli i neponovljivi stil. Walker je snimio Annu ispred bijele pozadine u njenoj vlastitoj odjeći te nam je ponovo, barem na tren oživio Annin savršen osjećaj za modu.

U članku koji je W magazin objavio uz fotografije u čast velike Anne Piaggi između ostalog Rosita Missoni, supruga Ottavia Missonija koji potječe iz Hrvatske I Annina velika prijateljica priča dogodovštinu s njihovog putovanja u Split na koje su išli s Annom. Naime Anna je inzistirala da posjeti tržnicu na kojoj je na kraju kupila dalmatinsku vjenčanicu koju je nosila odmah iduću večer što joj je, dodaje Rosita, „učinilo ovaj odmor ljepšim.“