Najbolje odjeveni muškarci u Hrvatskoj 2012. su...

| Fashion |

Nakon liste najbolje odjevenih poznatih žena i muškaraca u svijetu, donosimo vam listu najbolje odjevenih muškaraca u Hrvatskoj. Nekako se uvijek kod nas priča o ženama pa tako svatko može nabrojati barem pet poznatih domaćih dama koje gotovo uvijek izgledaju besprijekorno i uvijek se nalaze na listama onih s najviše stila, no situacija s muškarcima je nekako drugačija. Poznato je kako naši domaći dečki ne eksperimentiraju previše s modom i kako je klasika kod njih uvijek in, no mi vam donosimo nekolicinu koja ipak nekad razmišlja "outside the box".

MIRAN KURSPAHIĆ

Miran Kurspahić

Miran Kurspahić, glumac, redatelj i producent svakako je jedan od onih koji definitivno razmišlja drugačije od drugih i s razlogom nosi titulu najbolje odjevenog muškarca u Hrvatskoj. Iako u dosta slučaja odjevanje van onog klasičnog kod muškarca donosi feminiziranost, kod Mirana to nije slučaj jer svakaka je njegova odjevna kombinacija itekako muževna i seksi, a opet drugačija. Miran voli leptir mašne, mornarski uzorak i znakovlje te odijela, a onaj poseban izgled postiže brojnim prslucima. Naravno tu su i brojni modni dodaci kojima se Miran vješto koristi kako bi dobio savršenu kombinaciju u kojima smo ga puno puta imali prilike vidjeti ove godine i koji su ga na kraju istaknuli kao najbolje odjevenog Hrvata.

VEDRAN ĆORLUKA

Vedran Ćorluka

Vedrana Ćorluku je život u Londonu modno promijenio na bolje te je jedan od rijetkih nogometaša koji se ističe u rijeci Gucci torbica i Dolce&Gabanna majici. U nekoliko nas je navrata ove godine iznenadio sa savršenim odijelima, prslucima, divnim sakoima kao i leptir mašnama. Muškarac koji izgleda poput Vedrana, a ne boji se nositi leptir mašnu, naš je miljenik. Za kraj godine, na Vipovom božićnom koncetu zasjao je u sakou baš poput novog James Bonda. Drago nam je da možemo reći da i mi imamo našeg Chuck Bassa jer osim što je zgodan ima i stila i hrabrosti u modi.

ZVONIMIR BOBAN

Zvonimir Boban

Za Hrvatsku ikonu stila Zvonimira Bobana uvijek se mora naći mjesta na listi najbolje odijevenih muškaraca, nevezano viđali li ga često ili malo rijeđe... Zvonimir je svoju modnu hrabrost stekao još davnih dana u svjetskoj modnoj metropoli Milanu, a oni koji ga znaju, kažu i prije... Ne smijemo zaboraviti da je najvjerojatnije i njegova supruga. žena s puno osobnog stila Leonarda Lončar Boban tu odigrala veliku ulogu.  Zvonimir se oblači poput pravog Talijana, a poznato je da se nitko ne odjeva savršeno poput Talijana tako da je stil Zvonimira Bobana nešto što definitivno volimo.

LUKA NIŽETIĆ

Luka Nižetić nas već godinama uveseljava svojim modnim izborom i zasluženo se nalazi na ovoj listi. Muškarac koji nosi košulju na cvijetiće uz svijetlo plavu leptir mašnu i pritom izgleda jednako neodoljivo kao da je recimo gol, zaslužuje modni nakolon. Volimo Lukine modne ideje, kombiniranje i spajanje nespojivog, njegovu ležernost i kombinaciju sportske i klasične elegancije. Zapravo jedino što na Luki ne volimo su potkušulje, ali tu nije on kriv... Jednostavno, sve žene u redakciji Wall.hr-a ne vole potkošulje na muškarcima u niti jednoj varijanti, pa makar bili samo u potkošuljama...

MISLAV ČAVAJDA

Mislav Čavajda

Mislav Čavajda i ove je godine klasično dobar i ne pristaje na modne trendovske kompromise. Koliko god u prvi tren Mislav izgleda klasično i jednastavno odjeven, drugi, malo bolji pogled na njega otkriva da nosi ili neobičnu dolčevitu ili pak sako na neobično kopčanje ili nešto treće ne tako klasično. Mislava treba pohvaliti i zbog razloga što u javnosti vrlo često nosi domaće dizajnere, a to mu jednoglasno daje privilegij najbolje odjevenih Hrvata, to je stil koji mu tako dobro pristaje, a usto on ga odlično kombinira i nosi.

TONI RICO

Toni Rico

Toni Rico jedini je dizajner muškarac koji dizajnira isključivo za muškarce bez ikakvih izleta u žensku modu i to na veliku tugu ljepšeg spola. Tonijeve kolekcije jednostavno su savršene i da više muškaraca nosi njegovu odjeću, više bi ih bilo i na ovoj listi. Sam Toni naravno nosi svoju odjeću i uvijek izgleda besprijekorno. Iako kombinacije neobičnih hlača, sakoa, košulja i kaputa u prvi mah zvuče jako obično, na Toniju je sve to skupa sve samo ne obično. Bravo Toni!

SVEN MEDVEŠEK

Sven Medvešek

Za poznatog zagrebačkog glumca Svena Medvešeka mogli bi reći da je poslijednji zagrebački boem i da upravo tako i izgleda. Uvijek nenamjerno šarmantan i odlično odjeven, priznaje da odjeću kupuje najčešće na Hreliću. Upravo zbog tog priznanja i nonšalantnog izgleda kao da o odjevanju uopće ne razmišlja, Sven je ove godine bio i prvo muško zaštitno lice Dreft Fashion Weeka Zagreb, najeminentijeg hrvatskog modnog događanja. Da jabuka ne pada daleko od stabla dokazuje, a i pokazuje jedno od njegovo petero djece - najbolje odjeveni teenager, sin Tit Emanuel koji je definitivno nasljednik svog oca.

LIVIO BADURINA

Livio Badurina

Livia Badurinu zbog intenzivnog radnog ritma ove godine nismo previše viđali, no svaki puta kada se negdje pojavio bio je kao i uvijek odjeven vrlo promišljeno, znalački i efektno. Livio je jedan od onih muškaraca koji se ne boji mode i njome se igra te je shvaća poput rekvizita u kazalištu zvanom život. Hvala ti Livio što nam uvijek iznova pokažeš kako je moda itekako zabavna.

IGOR ŠTIMAC

Igor Štimac sa suprugom

Igor Štimac jedini je na ovoj listi predstavnik klasičnog odjevanja, ali zasluženo. Bili bi nepošteni kada bi rekli da je dobro odjevanje kod muškaraca povezano s leptir mašnama, prslucima i premisom biti drugačiji. U Hrvatskoj postoji određen broj vrlo dobro odijevenih muškaraca koji ne pripadaju svijetu poznatih, a itekako vode računa o tome kako izgledaju i koju odjeću nose. Odlična, kvalitetna odijela, talijnske fine cipele, košulje i odijela po mjeri, predivne kravate oduvijek su bila odlika pravih muškaraca, a Igor Štimac njihov je predstavnik među poznatima. Kad nije u HNS trenirci, uvijek je elegantan i primjereno odjeven, baš poput nekad svojih rivala, a sada kolege Zdravka Mamića koji bi s njim mogao podijeliti ovo mjesto.

DAMIR URBAN

Damir Urban

Damir Urbana nismo mnogo viđali ove godine, ali bilo bi nepošteno izostaviti ga s naše liste. Uvijek drugačiji, ali uvijek odlično odijeven, Urban je predstavnik nekih drugih muškaraca koje rijetko viđamo, ali postoje i hvala mu što nas na to podsjeća.

Uz navedene ne smijemo zaboraviti ni na Maksima Mrvicu, Darija Šimića i Gorana Ivaniševića koji također uvijek paze kako izgledaju.