Marica Pažanin pobjednica je Dreft Next Generation natječaja

| Fashion |

Finalisti DNG natječaja s pobjednicom i članovima žirija

Posljednjeg dana Dreft Fashion Weeka Zagreb, na promotivnom korneru Drefta predstavljen je novi pobjednik modnog natječaja Dreft Next Generation
Radi se o mladoj dizajnerici Marici Pažanin iz Splita čije su skice osvojile najviše glasova stručnog žirija koji je prepoznao talent i perspektivnost ove studentice prve godine tekstilnog i modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Kao pobjednica drugog po redu održanog modnog natječaja Dreft Next Generation, Marica je osvojila poklon ček u iznosu od 1.000 eura namijenjen za izradu kolekcije prema nagrađenim skicama koja će biti prikazana na sljedećem DFWZ-u u svibnju 2013. godine. Od ukupno 32 prijavljena natjecatelja, u finalu se našlo pet mladih dizajnera i dizajnerskih dvojaca koji su tijekom javnog glasanja na portalu Wall.hr u razdoblju od 3. do 22. studenog osvojili najviše glasova, a o konačnom pobjedniku između finalista odlučio je stručni žiri.

Finalisti Ana Marija Klak i Dorotea Gregurić, Kristina Ivković, Marko Marić i Marija Nakir, Nevenka Buzov i Josipa Fajdetić pokazali su zavidan talent i kreativnost i tako otežali posao stručnom žiriju. Ipak, netko mora pobijediti pa je tako žiri u sastavu: Sarah Josipović – direktor DFWZ-a, Mirta Bazjek – Proglas komunikacije, Katarina Štimac – P&G, dizajner Toni Rico, prošlogodišnji pobjednik Manuel Maligec i novinarka Budi.in-a Mija Dropuljić odabrao Maricu upravo zbog njene cjelovite kolekcije, zaokružene i povezane od početka do kraja.

Modni natječaj Dreft Next Generation jedna je od aktivnosti koju Dreft po drugi put zaredom održava u susret modnog događanja Dreft Fashion Weeka Zagreb. Natječaj je namijenjen svim mladim i neafirmiranim modnim dizajnerima, a ove sezone je trajao od 10. do 31. listopada do kada su svi zainteresirani mladi dizajneri bili pozvani da osmisle i pošalju skice modela svoje kolekcije za sezonu jesen/zima 2013. na temu Dreft Black.

Marica Pažanin, nova pobjednica DNG-a nakon proglašenja nije krila svoje oduševljenje: „Vrlo sam uzbuđena  što sam baš ja pobjednica ovog modnog natječaja. Dreft Fashion Week Zagreb vodeće je hrvatsko modno događanje i čast mi je što ću i ja imati priliku predstaviti svoju kolekciju u svibnju sljedeće godine. Hvala stručnom žiriju što je prepoznao moju kolekciju, kao i svima koji su tijekom glasanja odlučili baš meni dati svoj glas.“

Ovim natječajem Dreft nastavlja podupirati mlade dizajnere kao i prethodnih sezona. Tako je na ovosezonskom DFWZ-u, prvi pobjednik natječaja DNG Manuel Maligec predstavio nagrađenu kolekciju „Baptism“. Prije toga, Dreft je organizirao i trodnevnu radionicu na Tekstilno-tehnološkom fakultetu pod vodstvom poznatog londonskog dizajnera i profesora te prjatelja Dreft FashionWeeka Luisa de Gamme te izradu i prezentaciju Dreft Capsule kolekcija mladih dizajnerica Martine Sporiš i Jelene Aleksić.