Erotična umjetnost zatvorila Dreft Fashion Week Zagreb

| Fashion |

Ada Zanditon

 

Dreft Fashion Week Zagreb sinoć je završio na najbolji mogući način – eksplozijom hrvatskog dizajna.

Zadnju večer otvorila je samozatajna Iva Karačić koja svojim kolekcijama iz sezonu u sezonu pokazuje zašto je nazivaju kraljicom asimetrije. Udobnost i kreativnost smjernice su kojima se vodi u dizajniranju, a moderne žene naprosto je obožavaju. Iva kao i Aba Tomičić koja se predstavila prethodne večeri iz sezone u sezonu siva sve ozbiljnije komade od odličnih materijala uz jasnu viziju tko je žena koja nosi njen dizajn. Žena za koju šiva Iva voli se osjećati ugodno, ali itekako pazi kako izgleda u svakom trenutku. Sigurni smo kako ce ova kolekcija namijenjena za toplije dane završiti u ormarima svih iole modno osviještenih dama.

Iva Karačić
Iva Karačić

Iggy Popović ove je sezone inspiraciju pronašao u fotografiji i vječnom Dioru. Po reakciji publike, očito je da je posao „odlično“ obavio. Ovaj put se odlučio za nesto drugačiji stil od prosle sezone, nakon klasike u kombinaciji s baseball jaknama i rockabilly stilom ove je sezone odao počast Dioru. Njegova se kolekcija sastoji od tri osnovna komada, seksi kupaćeg kostima, duge svilene suknje i pojaseva kojim odaje čast već spomenutom Dioru. Svaki je model napravljen u kombinaciji od ta tri dijela i iako zvuči prejednostavno, funkcionira vrlo dobro. Pa koja žena ne bi poželjela sa samo tri komada odjeće dobiti i nekolika kombinacija, od izgleda za plažu do večernjeg izgleda. Iggyjeve konstrukcije i šivanje je jako dobro i raduje nas vidjeti što će osmisliti sljedeće sezone.

Iggy Popović Atelier
Iggy Popović Atelier

Natalija Smogor predstavila se muškom kolekcijom proljeće/ljeto 2012. Jedna je od rijetkih hrvatskih dizajnerica ako ne i jedina ženska dizajnerica koja radi isključivo ženske ili isključivo muške kolekcije. S obzirom da odlično poznaje muško tijelo i da su muške kolekcije njena jača strana, ovaj put se odlučila za taj dio publike. Kolekcija ja u potpunosti crna i iako ne prekomplicirana, vrlo zanimljiva. Također, izuzetno je nosiva što znači da će sigurno vrlo lako naći put do muških srca. Natalijina inspiracija iz u zadnje vrijeme aktualnog James Bonda pa je stoga njena kolekcija rezervirana za prave muškarce koji se ne osjećaju ugodno u pomalo feminiziranoj i neobičnoj odjeći.

Natalija Smogor
Natalija Smogor

Londonska dizajnerica čije modele obožava mlada Lily Cole, Ada Zanditon prikazala je zanimljivu video kampanju i kolekciju prikazanu na zadnjem London Fashion Weeku. „Tigress Reign“ video je uradak u kojem je Ada prikazala svoju viziju suvremene žene. Ratnica, frajerica, ali na kraju dama koja se najbolje osjeća u ženstvenoj odjeći krojenoj samo po njenim proporcijama. Zanditon je na zagrebačkoj pisti predstavila prekrasnu i neustrašivu heroinu koja je i u divljini elegantna.  Kolekcija se sastoji od haljina, kompleta te oštro krojenih jakni, a inspirirana je najelegantnijom mačkom na svijetu – tigrom!

Ada Zanditon
Ada Zanditon

Ana Kujundžić oduvijek njeguje svoj stil koji se sastoji od pomalo neobičnog tretiranja materijala, bilo da je on izrezuckan, prešiven koncima ili spojen od mnoštva trakica. Njene kolekcije prava su mala umjetnička djela koja predstavljaju eko modu.

Ana Kujundžić
Ana Kujundžić

Za sam kraj Dreft Fashion weeka Zagreb pobrinula se nikad dosadna, uvijek originalna, jednom riječju Ivana Popović. Modno - filmskim performanceom u režiji Branka Schmita dokazala je da joj nema ravne kada se radi o nekonvencionalnim modnim vrijednostima. Erotski nabijen video preselio se na modnu pistu gdje su modeli izveli i mini performanse kako bi dokazali da se žena najbolje osjeća u odjeći koja je čini seksi i privlačnom suprotnom spolu. Po reakcijama publike, čini nam se da je Ivana imala pravo.

Ivana Popović
Ivana Popović

Prije revijalnog dijela večeri u korneru našeg generalnog pokrovitelja Drefta proglašen je pobjednik modnog natječaja „Dreft next generation natjecanja“. Dobitnik čeka u iznosu od tisuću eura postala je studentica Marica Pažanin koji će se s nagrađenom kolekcijom predstaviti na nadolazećem Dreft Fashion Weeku Zagreb u svibnju.

Revijalni dio Dreft Fashion Weeka Zagreb završio je velikim tulumom u Hy Plazi, gdje su domaći i strani dizajneri zajedno s manekenkama i gostima proslavili još jedan uspješan Dreft Fashion Week Zagreb.

U ožujku 2013. najdugovječnije hrvatsko modno događanje FWZ će proslaviti svoj 10. rođendan velikim partyjem i ujedno najaviti slijedeći Dreft Fashion Week Zagreb koji će se održati od 09. – 11. svibnja 2013.