Dreft Fashion Week raspisuje natječaj za mlade dizajnere

| Fashion |

Dreft Next Generation
Dreft Next Generation

Fashion Week Zagreb od svojih početaka podržava mlade nade domaćeg modnog dizajna, a od prošle sezone buduće dizajnerske zvijezde podupire i natječajem Dreft Next Generationkojeg organizira u partnerstvu sa svojim generalnim partnerom Dreftom. Dreft Fashion Week Zagreb koji se održava od 22. do 24. Studenog, po drugi put za redom ove sezone raspisuje natječaj za mlade dizajnere u kojemu pobjedniku poklanja gotovinsku karticu u iznosu od 1,000 eura za izradu i prezentaciju kolekcije na sljedećem DFWZ-u.

Dreft Fashion Week Zagreb tako i ove godine pokreće kampanju pronalaska modnog kreativca kojem će pružiti financijska sredstva kako bi ostvario svoj krajnji cilj – prvu vlastitu kolekciju.

Dreft Black Card gotovinska je kartica u iznosu od 1,000 Eura koja mladom dizajneru pruža financijsku pomoć za kupnju potrebnog materijala za izradu kolekcije. Ovom jednokratnom stipendijom dizajneru će se pomoći ne samo izraditi, već i plasirati prvu kolekciju za prodaju te olakšati svakodnevne troškove studija.

Dreft Fashion Week Zagreb poziva sve studente modnog dizajna da od danas 11. pa sve do 31. listopada pošalju skice deset modela svoje kolekcije AW 2013./2014. na temu Dreft Black zajedno sa svojom slikom, preslikom prve stranice indeksa i kratkom biografijom na natjecaj@fashionweekzagreb.com.

Glasanje će se odvijati na portalu Wall.hr od 03. – 22. studenog gdje će posjetitelji izabrati 5 finalista natječaja. Konačnog pobjednika odlučiti će stručni žiri, a vrijedna nagrada dizajneru će biti uručena na posljednjem danu DFWZ-a, 24. studenog u Hypo Centru. 

Prošlosezonski pobjednik, Manuel Maligec trenutno izrađuje svoju prvu kolekciju koju svi s nestrpljenjem očekujemo, a o čijim porođajnim mukama redovito piše blog koji možete pratiti na službenoj DFWZ stranici

S obzirom da su Dreft i Fashion Week Zagreb ugovoreni partneri i sljedećih nekoliko sezona, odlučili su svake sezone pružiti financijsku pomoć jednom mladom, kreativnom dizajneru za izradu i prezentaciju prve kolekcije.