Aleksandra Dojčinović otvorila prvu večer Fashion.hr-a

| Fashion |

Aleksandra Dojčinović

Sinoć je na Zagrebačkom Velesajmu započeo Perwoll Fashion.hr samostalnom? (ako se prikazuje u sklopu modnog događanja onda nije samostalna) revijom dizajnerice Aleksandre Dojčinović koja je omiljena dizajnerica mnogih Hrvatica. Hladni prostor paviljona 5 nije nas pretjerano iznenadio jer nažalost u posljednje vrijeme hladnoća je ono na što nas navikavaju mnogi modni događaji u Hrvatskoj.

Podršku Aleksandri pružili su brojni pripadnici društvenog života, među njima i Zana Marjanović, Lejla Filipović, Judita Franković, Kristina Krepela, Mara Bratoš, Nevena Rendeli, Renata Sopek, Milica Mihajlović, Marijana Batinić, Petra Nižetić, Nikolina Pišek, Snježana Mehun sa sinom, Ecija Ojdanić, Marko Grubnić, Maja Šuput, Boris Banović, Sarah i Suzy Josipović, Ana i Joško Čagalj, Korana Gvozdić, Mirjana Mikulec, Ivana Delač Đolo i brojni drugi.

Aleksandra Dojčinović
Aleksandra Dojčinović

Simpatična Aleksandra svojom proljetno/ljetnom kolekcijom predstavila nam je zanimljive komade u bojama neuobičajenim za nju pa smo tako vidjeli mnogo crnih i bijelih kreacija kojima je pokazala da njena modna kuća ide u novom, minimalističkijem smjeru. Pastelne i živahne boje ono je na što nas je Dojčinović navikla, a novim estetskim izričajem dobila je naklonost žena koje ne cijene romantične kreacije već žele konkretne komade odjeće koje mogu prilagoditi svom užurbanom načinu života. Dizajnerica aktivno prati svjetske modne trendove pa smo tako vidjeli mnogo volana i zlatnih detalja koji su na trenutke podsjećali na kreacije modnih kuća Gucci i Givenchy, a kreacija koja se nama najviše dopala je kombinacija suknje sa stiliziranim volanima na prednjoj strani s poludolčevitom u istoj boji, odnosno u boji duhana.

Inovativnost nikada nije ni bila jedna od boljih strana Aleksandre Dojčinović, ali njena uspješnost leži u savršenoj poslovnoj strategiji na kojoj joj može pozavidjeti većina hrvatskih dizajnera.