Dreft fashion Week Zagreb: FOTO report s druge večeri

| Fashion |

Druga večer Dreft Fashion Weeka Zagreb oduševila je sve prisutne. Na zagrebačka vrata, čak tri svjetske revije unijele su dašak s pista londonskog, pariškog i ostalih svjetskih fashion weekova. Većer je otvorila cvjetna revija dizajnerice Hermione de Paule koja je iskustvo stekla radeći za kremu visoke mode: Christian Diora, Alexandera McQueena, Johna Galliana i Gilesa.

Uslijedila je revija otkačene hrvatske dizajnerice Martine Sporiš „Zip – Unzip“ u njezinom stilu. Bila je upravo onakva kakvom ju je prethodno opisala: urbana, šik, inovativna, maštovita i funkcionalna.

Turski dizajner Safak Tokur izazvao je najveće ovacije publike do sada! Njegova revija ostavila je bez daha sve prisutne! Tijela „bez glava“, vješalice i kišobrani kao pokrivala za glavu, isprepletene duple „ruke“ i ostale instalacije bile su zaista „šetajuća umjetnost“!

Natalija Smogor je i dalje vjerna svojoj ženstvenosti i nosivosti te izvrsnim muškim komadima odjeće, a Ivančica Hrustić pokazala je kako izgleda jaka, moćna i samouvjerena ženu.

Kao šećer na kraju, njemački brand Julia & Ben svojim ručno obojenim komadima u različitim varijacijama pokazali su da nesavršenosi nisu skrivene, već dapače dio stvaranja.

Prije revijalnog dijela u Always korneru predstavljene je humanitarna akcija „Odijeni sa srcem“ koju je vodila Iva Šulentić, a poznate Hrvatice i dizajneri DFWZ‐a donirali su svoje haljine djevojkama iz SOS sela kako bi zablistale na maturalnoj večeri. Lejla Filipović, Tatjana Dragović, Vanja Mamić, Leonarda Boban, te dizajerice Iva Karačić i Aba Tomičić samo su neki od poznatih s velikim srcem. Hvala im!

Također, kao uvod u modne poslastice, jedna od najljepših žena Hrvatske ‐ Iva Jerković predstavila je novi Chevrolet Camaro upriličivši vrlo uzbudljiv photo session, dok su se gosti častiti šampanjcem i jagodama.

U prvim redovima vidjeli smo mnoga interesantna lica: Lejlu i Tarika Filipovića, Lanu Biondić, Lanu Banely, Ivanu Delač Đolo, Anitu Dujić, Josipu Pavičić sa suprugom, Ivu Šulentić, Amir Kazića Lea, Miška Bangouru, Natašu Sveklar, te dizajnere Ružu Hodak, Marinu Prevolšek, Stjepana Čuku...

Zabava se nastavila do ranih jutarnjih sati na Official DFWZ partyu u Hemingway lounge baru.

Večeras: ADRIJANA DEJANOVIĆ ZA CRAIGA!!!
Kako Craig Lawrence dizajnira za mnogobrojni celebrity poput Lady Gage, Tilde Swinton, Bjork, Florence Welch i na zagrebačkoj pisti njegove modele nositi će jedna manekenska zvijezda – Adrijana Dejanović!

Osim njega, večeras Vas očekuju i Milena Rogulj, Ana Kujundžić, londonski dizajner Maarten Van der Horst, Iva Karačić i Toni Rico. After party je u klubu Gallery na Jarunu.

12. 05. 2012.