Zdravlje i ljepota nadohvat ruke

| Beauty |

Dr. Aleksandar Milenović

Doc dr. sc. Aleksandar Milenović, maksilofacijalni kirurg i plastični kirurg glave i vrata voditelj je Odjela za estetsku kirurgiju u zagrebačkoj poliklinici Kustec. Doktor Milenović teorijsku i praktičnu edukaciju stjecao je u vrhunskim centrima plastične kirurgije u New Yorku, Glasgowu, Londonu i Beču, a stečeno znanje i iskustvo - putem iznimno poučnih i čitanih kolumni - rado dijeli sa čitateljima Wall.hr-a.

Doc.dr.sc.Aleksandar Milenović, maksiofacijalni kirurg i plastični kirurg glave i vrata

Živimo u vremenu visoke estetske zahtjevnosti: ljudi nastoje živjeti u lijepim kućama i stanovima, opremljenim lijepim namještajem i accessoiresom, voziti lijepe automobile, nositi lijepu odjeću i obuću, cijene ne samo fino nego i estetski rafinirano posluženo jelo, pokušavaju biti lijepi i sebi i drugima… No, katkad je upravo ta briga o sebi u drugome planu, kao sporedna estetska kategorija kojoj su pretpostavljene mnoge druge, potrošački nametnute estetske konvencije upitne kvalitete.

Suvremena medicina, uza snažnu potporu suvremene tehnologije i novih znanstvenih dostignuća, usredotočena je na povećanu brigu za ljudsko zdravlje. Vrhunska estetska kirurgija, kao relativno mlada grana suvremene medicine, korespondira s duhom vremena u kojem briga o vlastitom zdravlju uključuje i brigu o zdravom i dobrom izgledu kojim su, možda više nego ikad, zaokupljeni naraštaji svjesni potrebe održavanja tijela u top-formi i podvrgavanja korekcijama kad je to nužno i moguće. Zadovoljstvo proizašlo iz osjećaja dosegnutosti optimalnog izgleda neiscrpan je spremnik za sva ostala estetska istraživanja i postignuća u kojima smo osnovno mjerilo mi sami.

No, kad je riječ o estetskoj kirurgiji, ona je kao i svaka novija znanstvena disciplina popraćena mnogim nevjericama, nepoznavanjima pa i neopravdanim strahovima od zahvata kojima se intervenira u naš izgled, dakle našu osobnost. Da bi se otklonile te nepotrebne dvojbe i strahovi, nužno je informirati se o iznimnom napretku medicine na tom vrlo delikatnom području, kojim se uspješno bave vrhunski stručnjaci, a pritom i talentirani kreativci, jer riječ je, zapravo, o „skulptorima tijela“, nadarenima kombinacijom medicinskih i kreativnih umijeća.

Uostalom, znamo li ijednog čovjeka koji ne želi biti lijep ili maksimalno poboljšati svoje izgled? Informirajmo ga stoga kako to postići i kakvi su rezultati mogući i ostvarivi. Prvi je korak izgraditi povjerenje prema liječniku čijem ćete se zahvatu podvrgnuti. A to se povjerenje gradi na temelju poznavanja stručnih i humanističkih kvaliteta liječnika za kojeg ste se odlučili, neovisno o tome o kojem je zahvatu riječ.

Odgovore na mnoge nedoumice nudi doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, voditelj Odjela za estetsku kirurgiju u zagrebačkoj poliklinici IMED, koji se educirao u vrhunskim svjetskim centrima plastične kirurgije.

Potpuno smo usredotočeni na prirodan izgled pacijenta. Svaki uspješan kirurg mora znati odabrati pravu kombinaciju operativnih i konzervativnih metoda u idealnom omjeru, što nalaže dosljedan znanstveni pristup svakom pacijentu koji očekuje pomlađivanje ili korekciju nekih tjelesnih nedostataka. Mi ne namećemo određenu metodu, nego metodama za koje mislimo da su najbolje rješavamo probleme svakog pojedinog pacijenta. Ne postoje dva identična lica i stoga  svakom pacijentu od svega raspoloživog odgovara samo jedan algoritam.

Posjet poliklinici IMED počinje davanjem stručnog savjeta za bilo koji estetski problem, od aplikacija filera i botoxa, preko liposukcije do najkompleksnijih kirurških zahvata. Stručnjaci poliklinike pružaju vrhunsku uslugu u skladu s europskim standardima i rezultatima.

Facelift, korekcija vjeđa, korekcija nosa, korekcija uški, podizanje obrva, implantati lica (korekcije brade i jagodične kosti), ortognatska kirurgija, aplikacija filera, aplikacija botoxa (korekcija bora i znojenje), liposukcija, povećanje grudi, korekcije grudi, samo su neke od usluga koje pruža poliklinika IMED .

Najvišu razinu stručnosti jamči znanstveni autoritet i ugled čelnika poliklinike  doc. dr. sc. Aleksandra Milenovića,  koji uz specijalizaciju iz maksilofacijalne kirurgije završava i subspecijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata. Teorijsku i praktičnu edukaciju stjecao je u vrhunskim centrima plastične kirurgije u New Yorku, Glasgowu, Londonu i Beču. Član je Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata i Europskog društva za kraniomaksilofacijalnu kirurgiju, a kao predavač sudjelovao je na više od 100 domaćih i svjetskih kongresa.

Odlikuje ga autorski medicinski rukopis i znanstveni pristup estetskoj kirurgiji kojom se posve stavio u službu tjelesne ljepote. Neprestano u doticaju s novim metodama i tehnikama, svjestan potrebe neprestanog učenja i usavršavanja svake pojedinosti u svojoj struci, doc. dr. sc. Milenović spreman je dio svoje energije uložiti i u educiranje svih onih kojima je njegova struka namijenjena. I zato će na portalu Wall.hr, odgovarajući na najčešće upite i nedoumice potencijalnih klijenata, pisati kolumnu kojom će svoj svakodnevni posao približiti ljudima koje to zanima i koji su o njemu nedovoljno obaviješteni. Zdravlje i ljepota, u viziji doc. dr. sc. Milenovića, jedinstven su pojam koji zahtijeva tumačenja i pojašnjenja, a tek potom slijedi individualna odluka o tome kakvom se zahvatu pacijent namjerava podvrgnuti.

Čitajte svaki tjedan na Wall hr teme o ljepoti  koje za vas piše Dr.Milenović