Neinvazivna metoda pomlađivanja lica – nekirurški lifting

| Beauty |

Dr. Aleksandar Milenović

Doc dr. sc. Aleksandar Milenović, maksilofacijalni kirurg i plastični kirurg glave i vrata voditelj je Odjela za estetsku kirurgiju u zagrebačkoj poliklinici Kustec. Doktor Milenović teorijsku i praktičnu edukaciju stjecao je u vrhunskim centrima plastične kirurgije u New Yorku, Glasgowu, Londonu i Beču, a stečeno znanje i iskustvo - putem iznimno poučnih i čitanih kolumni - rado dijeli sa čitateljima Wall.hr-a.


Kako otkloniti vidljive znakove starenja na području lica neinvazivnim metodama, u ovotjednoj kolumni objašnjava voditelj Odjela za estetsku kirurgiju u zagrebačkoj poliklinici IMED, doc. dr. sc. Aleksandar Milenović.

U ljudskoj je prirodi težiti osjećajima sreće, ugode i zadovoljstva. I uistinu, ovi su osjećaji cilj našeg načina življenja, našeg radnog mjesta i radne atmosfere, čak i interakcije s drugim ljudima. Ipak, primarni nam je cilj osjećati se zadovoljno u vlastitoj koži. Drugim riječima, želimo biti zadovoljni s onim što činimo, ali i onime što jesmo te kako izgledamo. Izgled u konačnici igra ključnu ulogu u životu, ali i samopouzdanju ljudi. Međutim, prvi vidljivi znakovi starenja mogu nas učiniti nezadovoljnima jer izgubimo onaj potreban osjećaj ugode u vlastitoj koži koji se onda vrlo često odražava dalje na sve ono što činimo.

Kada se na licu pojave neugodne, duboke bore, a koža počne djelovati opušteno, suho, neelastično i bez sjaja,  estetska kirurgija i njezine metode mogu ponuditi konkretan odgovor, ne samo kako vratiti tonus te sjaj i elastičnost kože, već i kako vratiti osjećaj zadovoljstva svojim tijelom. Suvremena estetska kirurgija kontinuirano prati razvoj novih tehnologija te pojavu novih znanstvenih otkrića upravo s ciljem kako bi što bolje odgovorila na potrebe pojedinca i otklonila njegova nezadovoljstva. Zbog toga ne treba čuditi što estetska kirurgija, kao i druga područja suvremene medicine, konstantno napreduje primarno u korist pacijenata.

Uz dosadašnje anti-age metode koje su ponuđene pacijentima, a to su klasični kirurški zahvati (facelifting, blefaroplastika i dr.) te neinvazivnih metoda (aplikacija filerima), pojavila se nova neinvazivna metoda pomlađivanja lica, Silhouette Soft. Ovaj anti-age tretman  pacijentima nudi trenutačan, ali prirodan podižući efekt bez rezova na koži. Učinak ove metode traje do 18 mjeseci, a osobe se nakon tretmana koji traje 30 minuta mogu odmah brzo vratiti svakodnevnim obavezama. Silhouette Soft se sastoji od dva koraka. Prvi korak služi za postizanje trenutnih, ali diskretnih rezultata. Po završetku tretmana doktor može redefinirati željeno područje, pomoću dvosmjernih, razgrađujućih konaca kojima može stegnuti i podignuti tkivo. Drugi korak je podizanje volumena za postepene i prirodne rezultate. U ovom koraku reapsorbira se aktivna supstanca, polilaktična kiselina, koja pomaže koži u obnavljanju kolagena. Cijeli proces vrši se pod lokalnom anestezijom u liječničkoj ordinaciji. Važno je naglasiti kako ovu metodu može koristiti samo doktor koji je educiran za provođenje nove Silhouette Soft metode.

Prije i poslije tretmana

Svaka od ranije istaknutih metoda estetske kirurgije ima svoje prednosti i na različite načine može doprinijeti cjelokupnom izgledu klijenta i njegovom zadovoljstvu. Naravno, ključ uspješnog tretmana je i efikasna suradnja između liječnika i pacijenta. Mogućnosti Silhouette Soft metode su uistinu velike, a moguće ju je koristiti samostalno ili u kombinaciji s nekim drugim metodama, poput filera i botulin toxina. Područja koja je moguće tretirati su konture lica (linija čeljusti, obrazi), obrve te vrat.