Intenzivna hidratacija preduvjet je kvalitetne zimske njege lica

| Beauty |

Bojana Gregorić i Aleksandar Milenović

Hladna jutra, nemilosrdan vjetar te boravak u grijanim prostorijama u kojima je zrak izrazito suh loše djeluju na kožu, a znamo da je njegovana, meka i lijepa koža preduvjet blistavog izgleda. Kvalitetan savjet i briga vrhunskog stručnjaka su dragocjeni, stoga i ne čudi da je brigu o zdravlju i blistavom izgledu popularna i priznata akademska glumica Bojana Gregorić Vejzović povjerila doc. dr. sc. Aleksandru Milenoviću iz Poliklinike IMED.

Kako bismo očuvali zdravlje i mladost kože tijekom zimskih, gotovo ekstremnih uvjeta, trebamo biti dobro informirani i svjesni stanja svoje kože, ali i mogućnosti anti age njege i metoda koje su nam na raspolaganju.“, ističe dr.sc. Aleksandar Milenović iz Poliklinike IMED.

Bojana Gregorić i Aleksandar Milenović

Intenzivna hidratacija lica rješenje je za njegovan i mladenački izgled tijekom zime

Hladno vrijeme utječe na kožu sasvim drugačije od toplog. Kolagenska struktura tada se ubrzano mijenja. Zbog promjene kolagenske strukture, koža postaje manje čvrsta. Iz tog je razloga tijekom zimskih mjeseci od velike važnosti osigurati adekvatnu hidrataciju kože, time povećavamo njezinu čvrstoću i zdravlje te održavamo kolagensku strukturu u koži.

Dr. Milenović dodaje: „Fileri su postali gotovo osnovna metoda njege, a posebno su blagotvorni tijekom promjene sezone. Oni rjeđe gustoće upotrebljavaju se i za hidrataciju kože lica, vrata i dekolte regije upravo zbog teksture koja je značajno manje gustoće i ne zadržava se na jednom mjestu već se resorbira. Ovaj čarobni sastojak navlači na sebe veliku količinu vode i rehidrira kožu. Ovim postupkom postiže se duboka hidratacija kože, točnije fibroblasti se dodatno stimuliraju. Ovaj postupak rehidracije HA na sebe veže 30 puta više vode. Koža dobiva mladenački tonus i teksturu, a rezultati su odlični te nakon aplikacije traju preko 6  mjeseci."