Cannes FF: pljačka nakita, novi dečko P. Hilton i tetovaža E. Longorie

| Art |

Cannes film festival uz policiju
Pljačka Chopard nakita na Cannes Film Festivalu

Petak, treći dan festivala u Cannesu, započeo je prvo tračem, a nešto kasnije i potvrđenom viješću da je iz sefa jedne sobe u canneskom hotelu Suite Novotel ukraden Chopardov nakit vrijedan milijun eura. Sef s nakitom nalazio se u sobi koja je bila rezervirana na Amerikanca koji je ujedno djelatnik Choparda, a kojeg je policija tijekom dana privela na ispitivanje. Chopard je već 16 godina jedan od najvećih sponzora festivala u Cannesu. Koji je nakit ukraden u ovom trenutku je nepoznato. Iz organizacije festivala se moglo saznati da Zlatna palma, koja se dodjeljuje za najbolji film, nije među ukradenim nakitom. S obzirom da je noć prije prikazan u Cannesu film „The Bling Ring“, o maloljetnicima koji pljačkaju vile bogatih, glavna zvijezda filma Emma Watson izašla je pred novinare i rekla „Nisam ja, imam alibi“.

Ta vijest zasjenila je brojne filmske novosti iz Cannesa, primjerice da će Scarlett Johansson postati redateljica, odlučila je ekranizirati debitantsku knjigu Trumana Capotea „Summer Crossing“ koja je otkrivena i objavljena tek nakon autorove smrti. Ili činjenica da se u Cannesu pojavio Lars Ulrich, bubnjar grupe Metallica, koji je došao promovirati film „Metallica Through the Never“ koji će se prikazivati u 3D tehnici u IMAX kinima.

I kada smo mislili da je kraj lošim vijestima, u petak navečer ponovno je došlo do panike na Croissetti. Naime, preko puta hotela Martinez, preciznije na plaži, svake godine podigne se velika bina s koje se uživo emitira televizijski program s gostima za tv kuću Canal Plus. Dok je voditelj emisije Michel Denisot razgovarao s gostima, Christopherom Waltzom i Danielom Auteuilom, koji su članovi ovogodišnjeg žirija, čula su se dva pucnja. Svi su odmah evakuirani, da bi nakon toga policija objavila da se radilo o dva ispaljena ćorka, a uhapšeni je uza sebe imao i lažnu granatu. Novih vijesti tijekom petka nije bilo. A kakva je panika zavladala, možete vidjeti na ovom linku: http://bcove.me/4yod174p

Maknimo se od loših vijesti, Paris Hilton je stigla u Cannes. Svake godine dođe s drugim dečkom, ove godine je dovela 21-godišnjeg klinca (znači 11 godina mlađeg) Rivera Viiperija s kojim se u četvrtak navečer grlila i ljubila na partiju kao da sutra ne postoji. Dotični je, za one koji ne znaju, španjolski maneken. Da bi se odmorili od te hodajuće gluposti zvane Paris Hilton bilo je dovoljno pogledati u petak predvečer kako izgleda Eva Longoria. Ona je u Cannesu gošća L'Oreala, sponzora filmskog festivala, čija je ona zaštitno lice. Longoria je došla na premijeru francuskog filma Le Passe odnosno Prošlost i to u haljini Zuhaira Murada koja je na leđima potpuno otvorena tako da se mogao vidjeti keltski križ tetoviran malo iznad Evine stražnjice. Naravno, za njom nije ni malo zaostajala njezina L'Orealova kolegica, nizozemski supermodel Doutzen Kroetz. Sad se već lakše diše.