Zeleni rižoto s porilukom

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zeleni rižoto s porilukom
Zeleni rižoto s porilukom

Zeleni rižoto od poriluka je favorit moje najstarije kćeri Sare, sva rižota na jednu stranu, ali ovaj rižoto je nešto posebno. I klinke ga obožavaju... Zeleni je pa im je fora, a jako je ukusan...

Zeleni rižoto s porilukom
Zeleni rižoto s porilukom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta

  • 35 dag riže
  • 5 - 6 manjih poriluka (narezana na tanke kolutiće)
  • 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 1 dl vode
  • povrtni temeljac ili bilo koji jušni temeljac
  • 2 žlice slatkog vrhnja
  • parmezan – za  posipati
  • peršin (sitno nasjeckan) – za posipati
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Zeleni rižoto s porilukom
Zeleni rižoto s porilukom

Očistite i narežite poriluk na kolutiće. Sitno nasjeckajte češnjak. Pržite poriluk na maslinovom ulju, posolite, nakon par minuta dodajte češnjak, zalijte ga s malo vode i dinstajte. U međuvremenu, na maslinovom ulju zastaklite rižu i dinstajte je zalijevajući povrtnim temeljcem. Kad je riža napola kuhana dodajte joj poriluk, sol, papar i još malo temeljca i zajedno dinstajte. Na kraju umiješajte slatko vrhnje i pospite peršinom i parmezanom.

Zeleni rižoto s porilukom
Zeleni rižoto s porilukom

Slični članci: