Zapečena mljevena junetina iz pećnice

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

zapečena junetina iz pećnice by suzy josipović
Zapečena junetina s krumpirom

Zapečena mljevena junetina iz pećnice je bosansko jelo - jednostavno, brzo spremljivo, ukusno, jeftino i prefino!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme, kuhanja i pečenja: 1 sat

Temperatura pećnice: 200C

  • 25 dag mljevene junetine
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 3 - 4 krumpira (narezanog na kockice)
  • 2,5 dl pirea paradajza
  • 3 jaja
  • 3 dl jogurta
  • 1 žlica brašna
  • ulje
  • sol
  • papar  

Zagrijte pećnicu na 200 C. Luk podinstajte na malo ulja, dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte krumpir i pire paradajza, promiješajte i kuhajte 10 minuta, a zatim sve prelijte u vatrostalnu posudu ili okrugli kalup i zapecite u pećnici oko 30 minuta. Zatim meso prelijte mješavinom jaja, jogurta, brašna i soli te zapecite u pećnici još 10-tak minuta.