Zagrebački šnicli

Zagrebački šnicli
Zagrebački šnicli

Ovako spravljani šnicl (šnicel, odrezak), gotovo u svakom gradu zove se upravo po njemu. U Zagrebu zagrebački, u Ljubljani je ljubljanski, u Pragu praški....

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta

  • 70 dag telećih šnicli od buta
  • 15 dag praške šunke
  • 15 dag sira (najbolje ementalera)
  • 1 žlica soli
  • ulje za pečenje

Za paniranje:

  • 10 dag oštrog brašna
  • 10 dag prezli
  • 3 jaja

Narezane šnicle dobro istucite i posolite. Na polovicu svakog šnicla stavite šnitu šunke i sira. Šnicle zatim preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene, panirajte ih (uvaljajte ih u oštro brašno, pa u razmućena jaja i u prezle). Zagrebačke šnicle pecite u tavi na vrućem ulju (srednja vatra) 5-7 minuta sa svake strane dok ne poprime lijepu zlatnu boju.


Slični članci: