Zagrebački šnicli

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zagrebački šnicli
Zagrebački šnicli

Ovako spravljani šnicl (šnicel, odrezak), gotovo u svakom gradu zove se upravo po njemu. U Zagrebu zagrebački, u Ljubljani je ljubljanski, u Pragu praški....

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta

  • 70 dag telećih šnicli od buta
  • 15 dag praške šunke
  • 15 dag sira (najbolje ementalera)
  • 1 žlica soli
  • ulje za pečenje

Za paniranje:

  • 10 dag oštrog brašna
  • 10 dag prezli
  • 3 jaja

Narezane šnicle dobro istucite i posolite. Na polovicu svakog šnicla stavite šnitu šunke i sira. Šnicle zatim preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene, panirajte ih (uvaljajte ih u oštro brašno, pa u razmućena jaja i u prezle). Zagrebačke šnicle pecite u tavi na vrućem ulju (srednja vatra) 5-7 minuta sa svake strane dok ne poprime lijepu zlatnu boju.