Za nedjeljni doručak: fritaja sa šparogama i pršutom

| Wine and dine |

Fritaja sa šparogama i pršutom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Fritaja s divljim šparogama

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 15 minuta

  • 8 jaja
  • ½ kg mladih divljih šparoga (očišćene, natrgane na komadiće)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 2-3 šnite pršuta (po želji)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Mekani dio opranih šparoga rukama izlomite na sitnije komadiće, oko 3 cm. (Onaj donji drvenasti dio nemojte baciti, nego ga skuhajte i napravite temeljac koji iskoristite npr. za rižoto sa šparogama.) Podinstajte luk na maslinovom ulju, dodajte šparoge, posolite, popaprite i dinstajte dok šparoge omekšaju. Prema želji šparogama dodajte i nekoliko šnita pršuta. U zdjelici umutite jaja, malo ih posolite pa ih dodajte šparogama i pršutu te promiješajte.

Pršut je sam po sebi dosta slan pa pazite da ne presolite fritaju.