Za danas: Pasta Fredda Light (salata s tijestom i kozicama)

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata s tijestom i kozicama
Salata s tijestom i kozicama

Hladna salata s tjesteninom i kozicama (Pasta fredda light) je idealan obrok za petak. Jednostavno, zasitno, morsko, osvježavajuće i prefino. Naravno i najvažnije - sve gotovo za 10ak minuta. Idealan obrok! Jer ipak je petak, počinje naš zasluženi odmor...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme kuhanja: 10 minuta

  • 40 dag fusilla ili neke druge tjestenine
  • 20 dag repića kozica ili manjih škampa
  • 1 slatko vrhnje (25 dag)
  • 1 jogurt (20 dag)
  • 1 kriška limuna
  • sol
  • papar

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi. Izvadite je i isperite u hladnoj vodi. Kratko je  ohladite u hladnjaku, prelijte slatkim vrhnjem, jogurtom i po tome iscijedite limun. Kozice (škampe) blanširajte u vrućoj vodi minutu, dvije (ne smiju prokuhati, jer postanu tvrde). Malo ih ohladite i dodajte tjestenini. Posolite, popaprite i dobro promiješajte.

Salata s tijestom i kozicama
Hladna salata s tjestom i kozicama