Za 25 minuta: tjestenina s gljivama

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Penne s gljivama
Penne s gljivama

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta

  • 30 dag penna, fuža ili neke druge tjestenine
  • 25 dag svježih vrganja ili šampinjona
  • 4 češnja češnjaka (sitno narezan ili zgnječen)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 2 dl jušnog temeljca
  • 2 žlice putra
  • parmezan – za posipati
  • malo maslinova ulja
  • sol
  • papar

Očistite gljive. Skuhajte tjesteninu al dente. Dok kuhate tjesteninu uzdužno razrežite očišćene gljive pa ih dinstajte zajedno s nasjeckanim češnjakom i peršinom na  maslinovom ulju. Zalijte jušnim temeljcem, dodajte putar te kratko prodinstajte. Posolite, popaprite i umiješajte kuhanu tjesteninu. Dodajte naribani sir i promiješajte da se sir otopi.

Prema želji u gljive, a pred sam kraj kuhanja možete dodati vrhnje (statko ili kiselo, svejedno). Umiješajte ga i još toplo poslužite. Servirajte uz naribani sir.

Tjestenina s vrganjima
Tjestenina s vrganjima

Slični članci: