Waldorfska salata

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

I ova svjetski poznata salata nije dobila ime po istoimenom njemačkom gradu Waldorfu nego po nekadašnjem hotelu "Waldorf" iz New Yorka. Danas svatko ima svoj neki "tajni" sastojak koji doda u salatu... Netko doda grožđe, netko umjesto jabuka stavi breskve, netko umjesto pilećeg filea stavi pileće batačiće, netko puretinu, netko umjesto zelene salate stavi mladi špinat... Igrajte se i vi, budite kreativni!

Waldorfska salata

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

  • 30 dag pilećeg filea
  • 10 dag zelene salate
  • 30 dag celera
  • 20 dag jabuka
  • 10 dag majoneze
  • 10 dag kiselog vrhnja
  • sok 2 limuna
  • sol
  • papar
  • putar
  • orasi (krupno narezani) – za posipanje

Piletinu ispecite na tavi na malo putra i ohladite. Očistite i operite zelenu salatu, celer i jabuku te ih narežite na tanke trakice. Kad se ohladi piletina i nju narežite na trakice. Piletinu, zelenu salatu, celer i jabuku pomiješajte u zdjeli, posolite, popaprite, zalite limunovim sokom i izmiješajte. Majonezu i vrhnje posebno izmiješajte i dodajte salati. Po vrhu pospite krupno narezanim orasima.