Volite coleslaw?

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Coleslaw
Coleslaw

Coleslaw je kremasta salata od zelja (kupusa), a dolazi od nizozemske riječi koolsla, kool, što znači kupus i salata (sla), a u engleski jezik ušao je oko 1700. i to u NewYorku. Od tada ga Amerikanci redovito jedu uglavnom uz ribu, hamburger ili hot dog, a nezaobilazan je prilog na svim piknicima uz roštilj. Ima nekoliko načina pripreme, a nama je ovaj najbolji:
Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 minuta

  • 30 dag zelja
  • 1 mrkva
  • 10 dag majoneze
  • 1 zelena jabuka – može i ne mora
  • sol
  • papar

Na sitno naribajte zelje i mrkvu, a prema želji i zelenu Granny Smith jabuku. Izmiješajte, dodajte majonezu, posolite i poparite. Salatu stavite u hladnjak na sat, dva da se poveže i ohladi.