Uživajte u Tjednu restorana

Nadamo se da ste rezervirali svoja mjesta na vrijeme jer danas počinje najomiljenija gastro manifestacija Tjedan restorana! Od 7. do 16. ožujka 2014. godine, 55 vrhunskih restorana više cjenovne kategorije s područja grada Zagreba i bliže okolice biti će popunjeni do posljednjeg mjesta i svi će se suglasno potruditi da probude vaše okusne pupoljke sa svojim najboljim delicijama.

Svim „gastroljupcima“ će u sljedećih deset dana najteži zadatak biti kako odabrati restoran koji će posjetiti za vrijeme trajanja Tjedna restorana. Konkurencija je jaka i jelovnici su prepuni maštovitih jela koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije gurmane. Po jedinstvenoj cijeni od sto kuna moći ćete uživati u predjelu, glavnom jelu i desertu, a ponegdje i u uključenoj čaši vina i/ili aperitivu.

Prije večere u jednom od restorana, nemojte propustiti fantastične koktele koje vam nude barovi hotela visoke kategorije u akciji „Na Koktel u Hotel“. Ovaj puta u hotelskim barovima bartenderi „mixaju sa šljivom“ jer naša šljivovica trenutno je najtrendi koktel sastojak u svjetskim metropolama! U akciji sudjeluju: Esplanade Zagreb Hotel (Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar), Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), The Westin Hotel (Diana bar) i Hotel Antunović Zagreb (Vertigo bar). Koktele ispijajte po ludo promotivnim cijenama od 20 - 25 kn, svakog dana od 18.00 do 19.40 sati.

55 restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50 % veća.

Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske. Pregled svih jelovnika i telefonske brojeve za rezervacije možete pogledati na web stranici http://www.tjedanrestorana.com/restorani. Dobar tek i živjeli! 


Slični članci: