Uštipci od tikvica

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Uštipci od tikvica
Uštipci od tikvica

Ovi uštipci od tikvica, recept su moje mame, jednostavni i ukusni.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i prženja: 1 sat

  • 3 - 4 tikvice srednje veličine
  • 2 - 3 jaja
  • 6 - 7 žlica oštrog brašna (a može i pola količine kukuruznog brašna i pola oštrog brašna)
  • prašak za pecivo –može i ne mora
  • ulje za prženje
  • sol
  • papar, mediteranski začini - prema želji

Krupno naribajte tikvice, posolite ih pa neka odstoje 20-tak minuta da puste vodu. Nakon toga ih ocijedite. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umiješajte prašak za pecivo s brašnom. Čvrsto izmiksajte bjelanjke, a u žumanjke stavite tikvice, zatim izmiješajte snijeg bjelanjaka sa žumanjcima i polako dodajte brašno. Žlicom uzimajte smjesu i pržite u vrelom ulju. Vadite uštipke na papirnatu salvetu da se ocijede. Servirajte ih još tople uz vrhnje, jogurt ili neki lagani bijeli umak ili kao prilog pečenom mesu.

Možete napraviti uštipke i sa cjelim jajima (da ne odvajate žumanjak od bjelanjka), isto su fini.