Ušećereni bademi

| Wine and dine |

Ušećereni bademi
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Ušećereni bademi - bajami, mendule, mjendule u cukru...

Osjetite okuse Dalmacije s ovom vrhunskom delicijom! Ušećereni bademi, arancini, smokvenjak...

Vrijeme pripreme: 40 minuta

  • 1 šalica badema
  • 1 šalica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šalica vode

Šećer, vanilin šećer, bademe i vodu stavite odjednom u široku tavu s debelim dnom na najjaču vatru. Cijelo vrijeme miješajte drvenom kuhačom. Kad se šećer počne topiti smanjite vatru, a kad bademi počnu pucketati, maknite s vatre i miješajte još par minuta. Stavite ih na masni papir za pečenje da se ohlade.

Čuvajte ih na sobnoj temperaturi ili u limenci ili staklenci ili papirnatoj vrećici.

Prema želji u smjesu možete dodati i cimet.