Tko sve kuha na Food Film Festivalu Zagreb by Coca-Cola?

Romantična provanska večera u parku „Good year“ poznate chefice Priske Thuring iz Dubravkinog puta

Food Film Festivalu Zagreb by Coca-Cola oživjeti će najljepši zagrebački park Zrinjevac od 8. do 17.rujna, a u Paviljonu u popodnevnim i predvečernjim satima održavat će se zanimljive kulinarske i vinske radionice. 

Festival će i ove godine otvoriti gradonačelnik gospodin Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba gospođa Martina Bienenfeld.

Prva kulinarska radionica na kojoj će kuhati mnogobrojni poznati te spremati dva zagrebačka pučka jela: krpice s krumpirom (granadir marš) i krpice sa zeljem održat će se u četvrtak 8.9. u 19 sati.  

Na festivalu će kuhati i Sandra Gašparić, autorica poznatog gastro bloga Reci Peci i zaštitno lice za Coca-Colu, a vinsku radionicu Agris za WOW-ice vodit će poznata somelijerka Jelena Šimić Valentić. Chefica Petra Gerić kuhat će za Zepter te educirati sve one koji žele jesti zdravo i ukusno, a poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide iz Akademije Majstor kuhar, kuhat će razne zagrebačke delicije predstavljajući nove mogućnosti Electroluxovih kućanskih aparata. 

A good year

Poznata chefica Marina Gaši iz Marine iz Novigrada pripremat će delicije od sirovih namirnica, a pregenijalna chefica restorana Dubravkin put iz Zagreba Priska Thuring odvest će nas u Provansu i film "Good year" te prirediti čarobnu romantičnu večeru u parku za 6 parova koji će ovu čast moći osvojiti putem društvenih mreža… 

Čak 4 kuharice na čelu s Lucom Primorac ispred kućice Pitija razvijati će prave pravcete kore (jufke) i raditi bureke, krumpiruše i zeljanice, a Ervin Baučić kuhat će s najboljim začinima, za Kotanyi.

Također na festivalu morske delicije pripremat će Ante Božikov, Dupin iz Konobe Opat  i Vjeko Bašić iz Konobe Boba s MurteraVesna Miletić iz restorana Tač pripremit će maneštru i rižoto, a Matija Nikolić, Wok by Matija pripremat će crocodile cassarole.  Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Lada Osredečki za Cake decoration podučit će umijeću pravljenja i ukrašavanja torti. 

Marina Gaši

Zadnji dan festivala rezerviran je za cooking show inovativnih mogućnosti pripreme hrane na otvorenom by OFYR roštilj i Beef shop, a poznati  Chef Christian Misirača i Rene Bakalović nadahnuti bućama pripremat će sve što se od buća napraviti može, a Rene će predstaviti bijela i crna vina vinarije Josić, službenog vina festivala.

Igor Tomljenović iz Bistroa Lari&Penati, kao i prošle godine zatvorit će za ovu godinu radionice pripremajući najfinije komade mesa korištenjem novih kulinarskih tehnologija.

Čak dvije radionice imati će poznati chefovi iz Mesne industrije Braća Pivac, a pripremat će, naravno, mesne specijalitete.

Kulinarske i vinske radionice su javne i besplatne, a vodit će ih Anja Alavanja i Frano Ridjan.

U prilogu donosimo vam raspored radionica:

8.9. četvrtak

19:00h Celebrity radionica starih zagrebačkih jela

9.9. petak

16:00 – 17:15h Luca Primorac by Pitija

17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole

19:15-20:30h Klinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac           

10.9.subota

16:00-17:15h Vinska radionica Upoznajte i kušajte vina  AGRIS – powered by WOW – sa sommelierkom Jelenom Šimić Valentić

17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole

19:15-20:30h Petra Gerić powered by Zepter

12.9.ponedjeljak

17:15–18:40h Branko Ognjenović i Dario Lide, Akademija Majstor kuhar, powered by Electrolux

19:10–20:30h Priska Thuring, Dubravkin put

13.9.utorak

17:15-18:40h Marina Gaši, Marina, Novigrad

19:10-20:30h Kotanyi cooking show by Ervin Baučić

14.9.srijeda

15:30-16:45h Kulinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac  

17:30 -18:45h Lada Osredečki by Cake decoration

19:15 -20:30h Ante Božikov, Dupin Konoba Opat  i Vjeko Bašić, Konoba Boba Murter  

15.9.četvrtak

16:00-17:15 Matija Nikolić, Wok by Matija 

17:30-19h  Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole

19:15 -20:30 Vesna Miletić, restoran Tač

16.9.petak

16:00-17:15 Kulinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac  

17:30- 19h Branko Ognjenović i Dario Lide, Akademija Majstor kuhar powered by Electrolux

19:15 - 20:30  Zlatko Vukelić, restoran Balon Zagreb

17.9.subota

16:00 -17:00h Cooking show inovativnih mogućnosti pripreme hrane na otvorenom by OFYR roštilj i Beef shop

17:15 – 17:00h Christian Misirača i Rene Bakalović by OPG Noršić i vina Josić

19:15- 20:30h Igor Tomljenović Lari&Penati


Slični članci: