Tjestenina s umakom od kestena

| Wine and dine |

Recept: tjestenina s kestenjem
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Jesen je. Vrijeme je kestena, buča, vrganja... Uživajte maksimalno u njihovim okusima... Ovaj jednostavan i prefin umak od kestena čista je senzacija! Namjerno ga nisam radila s lukom i vinom kako ga većina radi, već ovako jednostavno i light. :)

Recept: Tjestenina s umakom od kestena

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

  • 80 dag tjestenine (pljukanci, njoki, špageti, rezanci…)
  • 20 dag kuhanih očišćenih kestena (ili gotov nezaslađeni kesten pire)
  • nekoliko cijelih kuhanih oguljenih kestena – za ukras
  • ½ l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • 2 žlica parmezana – prema želji
  • peršin
  • putar
  • sol
  • bijeli papar

U tavu stavite komadić putra i dodajte slatko vrhnje (ili vrhnje za kuhanje), dodajte kuhane očišćene kestene (ostavite nekoliko cijelih kestena i par žlica komadića oguljenih kestena za ukras), sol i papar te kuhajte par minuta na laganoj vatri. Dodajte nekuhanu tjesteninu i povremeno miješajte dok se tjestenina ne skuha (pazite da se ne raskuha, mora biti al dente).  Pospite peršinom, a u tanjuru ukrasite kestenima.

Recept: tjestenina s kestenjem
Tjestenina s umakom od kestena

 Možete i posebno skuhati tjesteninu pa već gotovu preliti s umakom od kestena, ali ovako kad se kuha u umaku je puno ukusnija.