Tjestenina s paradajzom i ricottom

| Wine and dine |

Tjestenina s paradajzom i svježim kravljim sirom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tjestenina s paradajzom i ricottom/svježim kravljim sirom 

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme:30 minuta

  • ½ kg tjestenine (širokih rezanaca, špageta, penna ili sl.)
  • ½ kg paradajza (pelata)
  • ½  luka (sitno nasjeckan)
  • 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckani)
  • ½ šalice vode
  • 4-5 svježih listića bosiljka (natrgana) 
  • svježa talijanska ricotta ili svježi kravlji sir (po osobi 2 žlice)
  • 2 - 3 žlice maslinovog ulja
  • krupna morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
Tjestenina s paradajzom i svježim kravljim sirom
Tjestenina s paradajzom i svježim kravljim sirom

U zdjeli rukom zdrobite paradajz. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa podinstajte sitno narezan luk. Zatim dodajte češnjak i dinstajte minutu pa dodajte zgnječeni paradajz sa svojim sokom. Dodajte vodu, posolite, popaprite i dinstajte na laganoj vatri oko 20 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente. U umak na samom kraju dodajte natrgane svježe listiće bosiljka. Pomiješajte umak s tjesteninom. Na svaki tanjur servirajte i po 2 žlice svježeg sira.