Tjestenina s mladim lukom

| Wine and dine |

Tjestenina s mladim lukom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina s mladim lukom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 10 - 15 minuta (zavisno o vrsti tjestenine)

  • 35 dag tjestenine
  • 10 dag mladog luka (narezanog na kolutiće)
  • 1 chili papričica (narezana na kolutiće)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • parmezan(nariban)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Tjestenina s mladim lukom
Tjestenina s mladim lukom

U slanoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. U tavi na maslinovom ulju kratko prepržite mladi luk narezan na kolutiće, dodajte chili papričicu, posolite i popaprite. Dodajte skuhanu tjesteninu i promiješajte. Pospite sitno nasjeckanim peršinom i parmezanom, a prema želji zalijte s ekstra djevičanskim maslinovim uljem.