Tjestenina s hobotnicom

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina s hobotnicom

Iako Hrvati najčešće kuhaju tjesteninu odvojeno od umaka pa ih poslije spoje, na jugu Italije Talijani najčešće pastu nekuhanu stave u umak i zajedno prokuhaju tako da tjestenina poprimi sve okuse umaka i dodataka te ima poseban okus. Pogotovo ova dinstana u crnom vinu... Dobar tek!

Za 4 osobe

Tjestenina s hobotnicom
Tjestenina s hobotnicom

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme kuhanja: 70 minuta

  • 35 dag tjestenine
  • 1 hobotnica oko 1 kg
  • 1 luk
  • 2 - 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • ½ l crnog vina
  • 1,5 dl vode
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Narežite hobotnicu na komadiće. Na maslinovom ulju podinstajte luk i dodajte hobotnicu te dinstajte 20-ak minuta. Kad hobotnica pusti sok, dodajte sitno nasjeckan peršin i češnjak te dinstajte još 10-ak minuta. Zalijte s vinom i vodom. Poklopite i kuhajte 30-ak minuta. Zatim ubacite nekuhanu tjesteninu da se skuha zajedno s hobotnicom. Po okusu posolite i popaprite. Pazite da tjestenina ostane al dente.


Slični članci: