Tjestenina s brokulom i špinatom

| Wine and dine |

Tjestenina s brokulom i špinatom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tjestenina s brokulom i špinatom

Ako su brokula i špinat mladi, za pripremu jela je potrebno još kraće vrijeme, a sam okus je još ukusniji. Jednostavno, brzo, zdravo, vrlo ukusno...

Za: 4 -5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: oko 15 minuta

Tjestenina s brokulom i špinatom
Tjestenina s brokulom i špinatom
  • 50 dag tjestenine (tagliatele, pužići, penne)
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica (narezana, izvađene sjemenke)
  • 15 dag brokule
  • 15 dag špinata
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje - za pokapati gotovo jelo

Očistite i operite špinat. Stavite kuhati tjesteninu u slanu prokuhanu vodu, očistite i operite brokulu, upotrijebite samo gornji dio s pupoljcima, razdvojite ih na manje komade pa dodajte u vodu s tjesteninom da prokuha zajedno s njom još par minuta. U međuvremenu na tavi na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani češnjak, dodajte narezanu papričicu (prije izvadite sjemenke iz nje da ne bude preljuta), oprani i očišćeni špinat, sol i papar. Povenite špinat (oko 1 minutu) i promiješajte. Ocijedite tjesteninu i brokulu te ih dodajte u špinat. Promiješajte i servirajte. U tanjuru svako jelo pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem ili ga servirajte posebno.