Talijanska torta s Nutellom

| Wine and dine |

Talijanska torta s Nutellom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Talijanska torta s Nutellom

Ova prefina talijanska torta s Nutellom - Crumbled-Tart ili talijanski Sbriciolata je torta u mrvicama. Vrlo jednostavna za pripremu, jako ukusna, a najviše paše uz doručak uz bijelu kavu ili čaj. Može se puniti s raznim kremama, npr. s kremom od badema, lješnjaka, s ricottom, s voćem, s mascarponeom pomiješanim s Nutellom...  

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

Vrijeme pečenja: 35 minuta

Okrugli kalup za torte

  • 35 dag miješanog brašna (pola glatko, pola oštro)
  • 13 dag šećera
  • 10 dag maslaca
  • 1 cijelo jaje  (možete zbog ljepše boje dodati još 1 žumanjak)
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice mljevenih oraha, lješnjaka ili badema - može i ne mora                                                                                         
  • ekstrakt vanilije i naranče - može i ne mora
  • 1 naribana korica nešpricane naranče - prema želji
  • prstohvat soli
  • 1 srednja staklenka Nutelle
  • šećer u prahu - za posipanje                                                                                                                                                                           
  • 1 srednja staklenka Nutelle
Talijanska torta s Nutellom
Talijanska torta s Nutellom

U zdjelu prosijajte brašno i prašak za pecivo, dodajte omekšan maslac, šećer, vanilin šećer, sol, jaje, prašak za pecivo i par kapi ekstrakta vanilije ili naranče. Prstima pomiješajte smjesu i formirajte velike mrvice. Zagrijte pećnicu na 180C.  Staklenku Nutelle stavite u lonac vrele vode da postane tekuća.

Talijanska torta s Nutellom
Talijanska torta s Nutellom

Putrom premažite pa pobrašnite okrugli kalup za torte, rasporedite malo više od pola smjese mrvica i prelijte tekućom Nutellom. Prema želji posipajte s par žlica oraha, badema ili lješnjaka - zavisno od okusa koji volite pa rasporedite ostatak smjese mrvica po Nutelli.

Talijanska torta s Nutellom
Talijanska torta s Nutellom

Pecite u zagrijanoj pećnici 35 minuta, izvadite tortu i ohladite je u kalupu. Ohlađenu izvadite iz kalupa i posipajte šećerom u prahu.

Talijanska torta s Nutellom
Talijanska torta s Nutellom