Talijanska jednostavna torta Caprese

| Wine and dine |

Torta Caprese
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: TORTA CAPRESE, Capri, Italy

Poznata talijanska torta bez brašna -  Caprese po receptu moje najbolje prijateljice Zadranke Vesne vrlo je jednostavna za pripremu, sočna, ukusna i provjereno dopadljiva svima!

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Vrijeme pečenja: 45 minuta

Vrijeme hlađenja: nekoliko sati na sobnoj temperaturi

Temperatura pećnice: 150C

Okrugli kalup za tortu

  • 25 dag putra
  • 15 dag tamne čokolade s visokim postotkom kakaa
  • 3 dag kakaa u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 5 jaja
  • 5 žlica tople vode
  • 30 dag štaub šećera
  • 30 dag mljevenih badema
  • 1-2 žlice likera Amaretta (ili ruma)

Zagrijte pećnicu na 150C. Na pari rastopite čokoladu s putrom. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke miksajte s vodom dok se ne zapjene. Zatim im dodajte štaub šećer i miksajte još nekoliko minuta. Pomiješajte omekšani putar s čokoladom te dodajte u smjesu. Također dodajte kakao, vanilin šećer, liker i bademe. Bjelanjake posolite i umutite u čvrsti snijeg pa žlicom postepeno dodajte u smjesu.  Kalup za torte namažite putrom te pospite štaub šećerom. Izlijte smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta. Torta za vrijeme pečenja naraste, a poslije se spusti, korica bude hrskava, a torta sočna. Ohlađenu na sobnoj temperaturi obilato posipajte štaub šećerom i listićima badema i servirajte uz tučeno slatko vrhnje.

Torta Caprese
Torta Caprese