Što se jede u novootvorenom restoranu B35?

B35

Iako tek otvoren, restoran B35 već dobiva svoju vjernu publiku. Restoran je to koji iako je potpuno novi, nije nepoznat zagrebačkoj publici jer je samo nastavak tridesetpetogodišnje tradicije obiteljskog restorana Baltazar. 

B35 poširano jaje

A zašto B35? B simbolizira Baltazar, koji iza sebe ima tridesetpetogodišnju tradiciju ugostiteljstva i vrhunske gastro ponude. Za interijer je zaslužan Christian Rendulić iz arhitektonskog studija Arhikultura, a obilježava ga minimalistički stil koji vam ne odvlači pažnju, tako da je idealan i za poslovne sastanke, obiteljska druženja kao i romantičan ručak u dvoje.

B35 rižoto

Hvaljeni chef Filip Popović pripremio nam je proljetni menu kroz koji se provlače svježe proljetne namirnice. Za hladno predjelo chef Popović pripremio je fritaju koja svojim okusim u ustima neodoljivo podsjeća na prelijepu Istru. Domaći sir, pršut, poširano domaće žuto jaje i mrvice tostiranog kruha odličan su spoj u tanjuru koji će vam probuditi apetit za ono što dolazi. Kao toplo predjelo kušajte brodet od vongola, fina riža piemonte i paški sir, disk hrena i domaća šalša savršena su kombinacija koja se doslovce topi u ustima. Glavno jelo je slatki oslić pečen na koži, poširana mlada blitva sa cikorijom, bbq cikla, kisela cikla i pileći juice. Okusi glavnog jela se sljubljuju u savršenu harmoniju. Svježi sezonski deserti savršeno će zaokružiti ovu rapsodiju okusa u ustima, a ističe se chefov autorski creme brule od jagode.

B35 slatki oslić

Zanimljivost u B35 je da uz vrlo bogatu vinsku kartu, ono što vam uvijek preporuče su kokteli koje za vas sprema vrhunski barmen Roman Rabik. Koktel listu dođite isprobati u B35 i uživajte u harmoniji okusa i mirisa.

B35 desert

Slični članci: