Souffle od malina

| Wine and dine |

kolač od malina
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Ovaj souffle od malina pripremite za klince, pogotovo djevojčice jer je roza - njihova boja, za rođendan ili party. 

Za: 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

Vrijeme pečenja: 12 - 15 minuta

Temperatura pećnice: 170C

vatrostalni kalupići za souffle

Souffle od malina
Souffle od malina
  • 20 dag malina (smrznute ili svježe)
  • 2 žlice štaub šećera
  • 2 žličice mješavine kukuruznog škroba (gustina) i hladne vode
  • 4 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • putar - za premazati kalupe
  • brašno ili štaub šećer - za posipati kalupe
  • nekoliko cijelih malina, listići svježe mente, šlag - za ukras (prema želji)

Zagrijte pećnicu na 170C. Premažite kalupiće s otopljenim putrom i pobrašnite ih brašnom ili štaub šećerom te ih stavite u hladnjak da bi se souffle bolje digao. Izmiksajte maline u blenderu i kratko ih zagrijte u loncu s žlicom šećera, promiješajte pa kad se šećer rastopi i smjesa zavri stavite sa strane i umiješajte mješavinu kukuruznog škroba i hladne vode. Bjelanjke umutite električnim mikserom u čvrsti snijeg i dodajte prstohvat soli i žlicu štaub šećera. Izlijte ohlađenu smjesu malina u snijeg i lagano promiješajte. Izvadite kalupiće iz hladnjaka i punite ih smjesom do vrha. Lagano prstom prođite po rubu svakog kalupića da poravnate smjesu jer će se souffle bolje dignuti. Stavite kalupiće na veliki kalup od pećnice i pecite ih u zagrijanoj pećnici 12 do 15 minuta. Ukrasite ih s nekoliko cijelih malina i listićima mente ili prema želji pospite štaub šećerom i još vruće poslužite.

Ako želite u maline možete dodati i nekoliko kapi soka od limuna, a sredinu prema želji možete ispuniti žličicom smjese od malina ili komadićem čokolade.