Sexy do ljeta: Francuske palačinke s bananom i jagodama

Sexy do ljeta: Francuske palačinke s bananom i jagodama
Francuske palačinke s bananom i jagodama

Ako ste ljubitelj slatkog, vjerujemo da vam u periodu kada pazite na prehranu nedostaju i palačinke... I to vjerojatno s Nutellom! Zato vam danas donosimo njihovu prilagođenu verziju (nažalost, bez Nutelle) s voćem koja je idealna za doručak ili večeru, istovremeno je slatka i osvježavajuća, a kasnije vas neće morati gristi savjest.

Za francuske palačinke s bananom i jagodama trebate sljedeće namirnice:

1 jaje

1 žličica cimeta

1 banana

1/3 šalice zobi (cca 80 ml)

1/4 šalice bademovog mlijeka (cca 60 ml)

4 jagode

1 žličica meda ili malo stevije

Sexy do ljeta: Francuske palačinke s bananom i jagodama
Možete ih napuniti bilo kojim voćem, a jagode su trenutno jako ukusne!

Za izradu ovog jela najbolje će vam poslužiti blender, no možete kupiti i već usitnjenu zob. Mi smo ga radili s blenderom pa evo kako je išlo; U blender ubacite zob i usitnite sve do brašnaste strukture - koliko ide, ide! Na zob stavite cimet, bademovo mlijeko, jedno jaje i pola banane i ponovno usitnite sve u blenderu. Nakon toga, narežite svoje jagode i ostatak banane na sitne komadiće i ostavite ih sa strane. Zatim uzmite tavu na koju se ne lijepi hrana i lagano je namastite uljem (ili još bolje, kokosovim uljem) i stavite grijati na srednji plamen. Polako izlijte malo smjese na tavu (ova količina vam daje 3-4 male palačinke) i pazite da budu što tanje jer je to odlika francuskih palačinki. Kada vidite mjehuriće na palačinkama, vrijeme je da je okrenete, ali upozoravamo vas da su vrlo lomljive pa budite pažljivi. Kad su sve gotove slijedi punjenje: Možete nanijeti sloj grčkog jogurta ili kikiriki maslaca, no mi smo samo stavili unaprijed narezano voće, a kada ih zamotate u maniri burrita zalijte ih s malo meda ili stevije. Za kraj smo dodali grčki jogurt s okusom jagode.

Bez grčkog jogurta i meda, porcija od 3-4 palačinke s voćem ima 240 kalorija i nema šećera! Dobar tek!


Slični članci: