Savici od pršuta, sira i domaćeg džema od smokava

| Wine and dine |

Savici od pršuta, sira i džema od smokava
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Savici od pršuta, sira i domaćeg džema od smokava - idealno predjelo! Ako Vam fali bilo koji sastojak, nije bitno - glavno je da imate pršut i svježi sir jer camembert možete zamijeniti drugim sirom poput brie-a ili nekog drugog mekanog masnog sira, džem od smokava nekim drugim džemom npr. od dunja ili naranče, a možete izostaviti i hren i peršin...

Savici od pršuta, sira i džema od smokava
Savici od pršuta, sira i džema

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 minuta

  • 40 dag pršuta rezanog na šnite
  • 10  dag svježeg sira
  • 10 dag camemberta
  • 1 žlica hrena
  • 3 dag putra
  • 1 žlica džema od smokava
  • 3 kisela krastavca (sitno narezana)
  • peršin (sitno nasjeckan)

U zdjeli izmiješajte svježi sir, camembert, hren, putar, džem od smokava, sitno narezane krastavce i peršin. Svaku šnitu pršuta namažite sa smjesom i zarolajte u cigaru.

Savici od pršuta, sira i džema od smokava
Savici od pršuta, sira i džema