Šampinjoni punjeni gorgonzolom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Šampinjoni punjeni gorgonzolom su slatko "malo jelo", mali zalogajčići koje možete servirati i kao predjelo i kao prilog glavnom jelu. Vrlo ukusni i dosta jednostavni idealni su i kao finger food.

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30-40 minuta

Temperatura pećnice: 250C

  • 50 dag šampinjona (odvojene peteljke od klobuka, peteljke sitno narezane)
  • 10 dag gorgonzole (narezane na komadiće)
  • 10 dag mekanog sira (narezanog na komadiće ili naribanog)
  • 5 dag parmezana 
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • maslinovo ulje 
  • sol
  • papar

Zagrijte pećnicu na 250C. Šampinjone očistite, a potom odvojite peteljke od klobuka. Peteljke sitno nasjeckajte i prepržite na maslinovom ulju dok ne ispari tekućina. Dodajte komadiće gorgonzole, mekanog sira i naribanog parmezana, posolite, popaprite pa dodajte peršin. Dinstajte dok se sir ne rastopi. U međuvremenu klobuke šampinjona s gornje strane na kratko ispecite na gril tavici, a zatim ih napunite kuhanom filom.  Rasporedite ih po limu i kratko zapecite u pećnici.