Rižoto s porilukom, bućom i mentom

Rižoto s porilukom i bućom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Rižoto s porilukom, bućom, mentom i kurkumom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30-ak minuta

  • 35 dag riže
  • 1-2 poriluka (narezana na tanke kolutiće)
  • 10 dag buće (narezane na kockice)
  • 2-3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana ili protisnuta)
  • par žlica vode
  • 1/2 l - 1 l vrućeg jušnog temeljca
  • naribana korica 1 nešpricanog limuna
  • menta - svježi listići
  • 1 žlica kurkume
  • kockica putra
  • 2 - 3 žlice parmezana
  • 2 žlice slatkog vrhnja
  • maslinovo ulje
  • sol
  • cayanski papar

Zagrijte jušni temeljac. U loncu u malo slane vode prokuhajte buću narezanu na kockice nekoliko minuta.

Rižoto s porilukom i bućom - priprema
Rižoto s porilukom i bućom - priprema

Očistite i narežite poriluk na kolutiće te ga podinstajte na maslinovom ulju, posolite, nakon par minuta dodajte protisnuti ili sitno nasjeckan češnjak, prokuhanu buću i promiješajte, dodajte prema potrebi žlicu - dvije vode pa dodajte rižu da se zastakli.

Rižoto s porilukom i bućom - priprema
Rižoto s porilukom i bućom - priprema

Miješajte i povremeno zalijevajte temeljcem te dodajte kukurmu, naribanu koricu limuna, dosolite i popaprite. 

Rižoto s porilukom i bućom
Rižoto s porilukom i bućom - priprema

Na kraju umiješajte natrgane listiće svježe mente, pune dvije, tri žlice parmezana, kockicu putra i malo slatkog vrhnja. 

Rižoto s porilukom i bućom
Rižoto s porilukom i bućom - priprema

Slični članci: