Recept: zobeni keksi s bananom i čokoladom

| Wine and dine |

Zobeni keksi s bananon i komadićima čokolade
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Savršeni zdravi zobeni keksići, brzo su gotovi, a još brže nestanu!

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta

  • 2 zrele banane
  • 20 dag zobenih pahuljica
  • 10 dag crnog brašna
  • 2 dag putra
  • 3 žlice štaub šećera
  • prstohvat praška za pecivo – može i ne mora
  • prstohvat soli
  • 3 dag čokolade (komadića)
Zobeni keksi s bananon i komadićima čokolade
Zobeni keksi s bananon i komadićima čokolade

Zagrijte pećnicu na 180C. U zdjeli banane zgnječite vilicom pa dodajte zobene pahuljice, otopljeni putar, štaub šećer, sol i brašno s praškom za pecivo. Pomiješajte smjesu mikserom ili ručno. Na kraju dodajte komadiće čokolade. U kalup položite masni papir za pečenje. Žlicom grabite smjesu i oblikujte kuglice te ih rasporedite na priređeni masni papir. Pecite ih u unaprijed zagrijanoj pećnici 15 minuta. Izvadite ih na rešetku da se ohlade.