Recept: Varivo s gljivama i krumpirom

| Wine and dine |

Varivo s gljivama i krumpirom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: BRZO VARIVO S GLJIVAMA I KRUMPIROM

Ovakvo varivo od krumpira i gljiva je idealan topli obrok preko tjedna. Brze i jednostavne pripreme ovo lagano jelo na žlicu, bez zaprške, s Lovačkom juhom od Podravke koja mijenja zapršku i to svega žlicom, dvije, s Ledo mješavinom gljiva koje odmah direktno idu na luk, bez odmrzavanja je oduševljenje za sve žene koje rade i koje nemaju puno vremena za boravak u kuhinji, a žele svojim najmilijim prirediti ukusan topli obrok.
Za 4 – 5 osoba
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
Vrijeme kuhanja: 30-ak minuta

  • 3 - 4 krumpira (nasjeckan na kockice)
  • 30 dag miješanih gljiva (svježe očišćene gljive ili smrznuta mješavina gljiva)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 1 dl bijelog suhog vina
  • 1 mrkva, 1 paprika (narezane na šnitice) - može i ne mora
  • nekoliko šnita špeka – prema želji
  • voda i kocka za juhu ili voda i nekoliko žlica Lovačke juhe
  • 1 – 2 lista lovora
  • mljevena slatka crvena paprika
  • mediteranske trave – prema ukusu
  • prstohvat đumbira u prahu (ili malo naribanog svježeg)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Varivo s gljivama i krumpirom
Varivo s gljivama i krumpirom

Na malo maslinovog ulja podinstajte sitno nasjeckan luk pa dodajte prema želji špek narezan na šnitice, mrkvu, pariku i gljive te dinstajte par minuta. Zalijte s vinom i pustite da vino ishlapi. Dodajte krumpir narezan na kockice te dolijte vode. Posolite, popaprite, dodajte kocku za juhu ili nekoliko žlica Lovačke juhe, prema želji začine, lovor, đumbir i malo crvene paprike te kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.