Recept: Tjestenina s jajima, sirom i krušnim mrvicama

| Wine and dine |

Tjestenina s jajima, sirom i krušnim mrvicama
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tjestenina (fusili) s jajima, sirom i prezlima (krušnim mrvicama)

Za: 4 osobe

Vrijeme pripreme: 5 min

Vrijeme kuhanja: 10 min

  • 32 dag tjestenine (fusili)
  • 2 jaja
  • 10 dag naribanog sira (pecorino ili dr.)
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • mediteranske trave
  • sol
  • papar
  • čili – prema želji
  • ulje

U zdjeli umutite jaja s malo soli i žlicom ulja. Dodajte umak od rajčice i polovicu naribanog sira pa pomiješajte.

Na suhoj tavi popržite krušne mrvice. Popaprite i dodajte mediteranske trave prema želji.

Skuhajte fusille u slanoj vodi al dente, ocijedite ih i još vrele dodajte u umak od jaja. Promiješajte i servirajte. Pospite prepečenim krušnim mrvicama, prema želji čilijem i ostatkom naribanog sira.

Tjestenina s jajima, sirom i krušnim mrvicama
Tjestenina s jajima, sirom i krušnim mrvicama