Recept: Tiramisu palačinke

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Nedavno na jednoj od mojih kulinarskih radionica radila sam Tiramisu palačinke i svi su se oduševili... Donosim vam recept:

Tiramisu Palačinke

Za 22 palačinke

Vrijeme pripreme: 10-ak minuta

Vrijeme pečenja: 15-ak min

Vrijeme stajanja tijesta: 1 sat (može i ne mora)

   Tijesto za palačinke:

  • 2- 3 jaja
  • oko 30-ak dag brašna
  • oko 1/2 l mlijeka
  • 1 dl mineralne vode
  • 2 žlice jake kave
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 3 vanilin šećera
  • 2- 3 žlice kakaa (zavisi od toga koliko želite da su vam palačinke tamne)
  • 2 prstohvata praška za pecivo ili sode bikarbone
  • 2 prstohvata soli

   Fila:

  •    25 dag mascarpone sira
  •    25 dag omekšanog krem ​​sira (abc, philadelphia...)
  •    1 šalica štaub šećera
  •    1/4 šalice likera od kave
  •    2 žlice ekstrakta vanilije

   Pospip:

  •    kakao

Za serviranje uz palačinke: ½ l šlaga (umućenog slatkog vrhnja) ili sladoled od vanilije

Tiramisu palačinke
Tiramisu palačinke


Umutite crnu smjesu za palačinke od jaja, brašna, mlijeka i mineralne vode, malo sode bikarbone, praška za pecivo, soli, vanilin šećera, cimeta, kave i vanilije te stavite u hladnjak na sat vremena (ako nemate vremena, možete raditi palačinke odmah).

Ispecite palačinke (na Delicia Delimano tavi možete ih peći i bez kapi ulja).
Pripremite kremu: umiješajte u mascarpone kremasti sir i šećere, dodajte liker i vaniliju pa pripremljenom smjesom napunite palačinke. Na sredinu svake stavite dvije žlice kreme i zarolajte ih. Pospite kakaom i dodajte šlag ili kuglicu sladoleda od vanilije.