Recept: Tagliatelle sa šampinjonima i tikvicama

| Wine and dine |

Tagliatelle (tjestenina) sa šampinjonima i tikvicama, Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna!
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Vrlo ukusno predjelo ili lagano glavno jelo. Za vegetarijance, ali i za one koji vole šampinjone i tikvice.

Recept: Tagliatelle sa šampinjonima i tikvicama

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20-ak minuta

  • 40 dag tagliatella ili neke druge tjestenine
  • 20 dag šampinjona – narezanih na šnitice
  • 2 tikvice – narezane na šnitice
  • 2-3 režnja češnjaka (sitno nasjeckani)
  • ½ luka (sitno nasjeckan)
  • mediteranske trave
  • maslinovo ulje
  • 1-2 dl jušnog temeljca
  • sol
  • papar
  • peršin
  • za posipanje: parmezan – prema želji
Tagliatelle (tjestenina) sa šampinjonima i tikvicama, Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna!
Tagliatelle sa šampinjonima i tikvicama

Operite šampinjone i tikvice pa ih narežite na šnitice. Za kuhanje tjestenine stavite kuhati hladnu posoljenu vodu u veliki lonac.

U međuvremenu na tavi na maslinovom ulju podinstajte luk pa dodajte češnjak pa na šnitice narezane šampinjone i tikvice. Podlijte s jušnim temeljcem, dodajte mediteranske trave, posolite i popaprite te dinstajte na umjerenoj temperaturi.

Dodajte tagliatelle u proključalu vodu i kuhajte minutu manje nego piše na uputstvu. Dodajte tjesteninu umaku od povrća i poslužite odmah. Prema želji pospite peršinom i parmezanom.