Recept: Svinjska pisanica u dalmatinskoj panceti sa svježim timijanom

Chef Robert Horvat za Pivac: Lungić omotan dalmatinskom pancetom

Na nedavno održanom Food Film Festivalu Zagreb Chef Robert Horvat za Mesnu industriju braće Pivac, inače chef Hotela ˝Petka˝ & Hostela ˝Sol˝ u Dubrovniku na svojim kulinasrkim radionicama spravljao je niz mesnih specijaliteta. Ovaj svinjski lungić omotan pancetom bio je čista senzacija! Red za ove mesne zalogajčiće bio je jako dug jer su ih svi željeli probati, a mnogi su čekali i repete.

Recept je jednostavan, meso mekano, a kombinacija pancete i lungiča savršena! Hvala simpatičnom Robertu na ovom sjajnom receptu: 

Svinjska pisanica u dalmatinskoj panceti sa svježim timjanom

(cca 4 osobe)

  • 1 kg svinjske pisanice (lungić, svićica)
  • 0,40 kg dalmatinske pancete (suha slanina) narezana na listiće
  • 1 svežanj svježeg timjana / majčine dušice
  • 0,2 l ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 pregršta ljubavi
  • nekolicinu osmjeha
Chef Robert Horvat za Pivac: Lungić omotan dalmatinskom pancetom
Chef Robert Horvat za Pivac: Lungić omotan dalmatinskom pancetom

Potupak:

Svinjsku pisanicu izrezati na okomito od položaja mišića (po širini) na odreske debljine dva prsta, omotati šnitom suhe pancete i složiti u posudu za pečenje.

Staviti u pećnicu na 10-ak minuta na temperaturu 180C.

Nakon pečenja, složiti na tanjur, posuti listićima svježeg timjana i poprskati maslinovim uljem.


Slični članci: