Recept: Šparoge i domaća jaja na palenti

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Šparoge i domaća jaja na palenti, restoran Đuđa i Mate, Vid
Šparoge i domaća jaja na palenti

Ovaj savršen receptić prefinih divljih šparoga na palenti je iz Restorana "Đuđa i Mate"

  • šparoge
  • domaća jaja
  • palenta
  • domaće maslinovo ulje
  • ocat (kvasina)
  • sol
  • papar
  • peršin (petrusimul)
  • 2 fete mladog kozijeg ili kravljeg sira - prema želji

Šparoge narezati i blanširati, jaja skuhati u tvrdo. Pomiješati šparoge i jaja narezana na kolutiće i začiniti extra djevičanskim maslinovim uljem i kvasinom, malo soli i papra. Skuhati palentu (prema uputstvu na palenti) i izvaditi na tanjur u kalupić u obliku kvadrata ili kruga. Ostaviti palentu 5-10 minuta da se ohladi.

Začinjene šparoge i jaja staviti na palentu i dodati još malo maslinova ulja i petrusimula.

Preporučamo dodati 2 fete mladog kozijeg ili kravljeg sira.

Ljepotu restorana, preukusne hrane i njegove okolice pogledajte na http://djudjaimate.hr/hr/ ili pratite na FB https://www.facebook.com/djudjaimate.vid/